Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG sınavı ne zaman 2016? TEOG sınavında okullar tatil mi?

        İstediği liseye girebilmek için TEOG sınavına hazırlanan milyonlarca öğrenci, 2'nci dönem TEOG sınavının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2. dönem TEOG sınavı ne zaman yapılacak? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sınavı hakkında merak edilen soruların yanıtını haberimizin detaylarından inceleyebilirsiniz...

        TEOG SINAVI NE ZAMAN?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretme Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanan öğrenciler 2. Dönem TEOG sınavı için hazırlık içinde. 2'nci dönem TEOG sınavı 27-28 Nisan'da, 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 2'inci dönem TEOG sınavı sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

        TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler öğrenciler, 14-15 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek.

        Öğrenciler, 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 28 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek

        29 NİSAN CUMA OKULLAR TATİL Mİ?

        TEOG sınavı sonrası 29 Nisan Cuma günü okulların tatil olacağı iddia ediliyor. Bu haberi duyup fırsat bilen öğrencilerde 29 Nisan Cuma günü okulların tatil olup olmayacağını araştırmaya başladılar. Bilindiği üzere 27-28 Nisan 2016 günlerinde TOEG sınavı yapılacak. Çarşamba ve Perşembe günü yapılacak sınav sebebiyle, 5., 6. ve 7. sınıflar izinli oluyorlar. Sınav sonrası 29 Nisan Cuma günü okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklama henüz yok. Okulların tatil olup olmayacağına dair açıklama yapıldığı an haberimize eklenecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ