Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Melis Çakır Onur Özbizerdik'ten şikayetçi olmadı

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        Duruşmada ifade veren Melis Çakır ise Onur Özbizerdik'ten şikayetçi olmadı.İstanbul 71'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya şikayetçiler Melis Çakır, annesi Zehra Oya Kokucu ile sanıklardan Adil Cesur katıldı. Hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, tehdit, hakaret" suçlarından 6 yıldan 27 yıla kadar hapsi talep edilen sanık İsmail Onur Özbizerdik ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

        BİRLİKTE ARACA BİNDİK

        İfade veren Melis Çakır, olayla ilgili olarak Onur Özbizerdik'ten şikayetçi olmadığını belirtti. Olay günü Onur Özbizerdik'in başka bir suçtan tutuklandığını sanıp adliyeye geldiğini ve burada kendisi ile görüştüğünü belirten Çakır, "Adliyeden beraber çıktık. Araç bizi bekliyordu. Aracı diğer sanık Adil Cesur kullanıyordu. Sarıyer'e doğru gittik. Sarıyer'de Onur'un bir arkadaşının evi vardı" dedi.

        AYAKKABISIYLA DÖVDÜ

        Yola çıktıktan sonra Onur Özbizerdik'in 15 gün önce "neden yanımdan kaçtın" diyerek kendisini dövmeye başladığını belirten Çakır, "Ayağından ayakkabısını çıkarıp ökçesiyle yüz bölgeme vurmaya başladı. Ben vurma dedim. Sarıyer'deki evin oraya geldiğimizde araç durdu. Bende araçtan çıkıp kaçtım. Bir apartmanın kapısına gittim. Bir kadın kapıyı açtı. Daha sonra polis çağırdı" dedi.

        TEHDİT ETTİĞİNİ ANNEM SÖYLEDİ

        Sanık Onur Özbizerdik'in annesini tehdit ettiğini görmediğini belirten Çakır, "Benim yanımda Onur annemi aramadı. Fakat bu olaydan önce de sonra da annem bana Onur'un kendisini nasıl tehdit ettiğini anlatıyordu. Anneme 'öldüreceğim' diyormuş. Benim olayla ilgili hastane masraflarım oldu. Miktarını öğrenip mahkemeye bildireceğiz" diye konuştu.

        YERE DÜŞTÜĞÜ İÇİN Mİ KIRILDI

        Sanık avukatı, Melis Çakır'a burnunun kırılmasının darp olayından mı? yoksa araçtan inerken yere düşmesi sonucu mu? oluştuğu ile olay sırasında çantasında çıkan kredi kartının kime ait olduğunun sorulmasını istedi.

        DÜŞÜNCE YÜZÜMÜ YERE ÇARPTIM

        Sorular üzerine Melis Çakır, "Ben yere düşünce yüzümü çarptım. Adli Tıp raporuna nasıl geçtiğini bilmiyorum. Asıl problem Onur'dan ayrılmamdı. Beni dövmeye başladığında çantamı karıştırmaya başladı. Bu kart benim bir erkek arkadaşıma aittir. O kart çantamda duruyordu. Kullandığım bir kart değildi" dedi. Çakır, uyarıcı madde kullandığına ilişkin iddiaları reddetti.

        TEHDİTLERİNE DEVAM EDİYOR

        Duruşmada söz alan Zehra Oya Kokucu ise "Bugün de dahil olmak üzere Onur küfür ve tehditlerine devam etmektedir. Kızım hala ona gidip gelmektedir. Ben bu durumdan rahatsızım. Görüşmesini istemiyorum. Silahla evimin kapısına geldi. Bana gönderilen mesajları da dosyaya sunuyorum"dedi.

        ONUN PARASINA İHTİYACIM YOK

        Özbizerdik'in avukatı, müvekkilinin Kokucu'ya para yatırdığını söylediğini belirtmesi üzerine "Bunu kabul etmiyorum. Bana asla para yatırmamıştır. Benim onun parasına ihtiyacım yok. Kızımı işinden etti. Benim paramı yedi. O benden para istiyor. Arabamı istiyor" dedi.

        CENAZEYE KATILDI GELEMEDİ

        Özbizerdik'in avukatı, müvekkilinin küçük yaşta anne ve babasın kaybettiğini belirterek "Onu büyüten Hasan Hacısüleymanoğlu da hayatını kaybetmiştir. Onun cenazesine katılmıştır. Bu nedenle duruşmaya gelememiştir" dedi.

        İFADE İÇİN YAKALAMA KARARI VERİLDİ

        Mahkeme, Onur Özbizerdik'in duruşmalara katılmadığını, açık adres beyanında bulunmadığını belirterek ifadesinin alınıp serbest bırakılmak üzere hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Melis Çakır'ın, yüzünde sabit iz kalıp kalmadığı konusunda tespit yapılması için Adli Tıp Kurumu İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ