Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Volkan Bozkır: Türkiye-AB ilişkisi amir-memur ilişkisi değildir

        Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci kapsamında yürütülen Sivil Toplumla Diyalog Programı kapsamında Erzurum'daki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

        Bozkır, bu toplantıda, sivil toplum kuruluşu üyelerinin Avrupa Birliği süreciyle ilgili görüşlerinden yararlanmak istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Avrupa Birliği süreci, Türkiye açısından stratejik bir hedeftir. Türkiye hükümetleri, Türkiye'nin bütün karar verme mekanizmaları bugüne kadar bunu, bu şekilde ifade etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği ilişkisi hiçbir zaman öğretmen-öğrenci, amir-memur ilişkisi değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak, eşit şartlarda ve kültürümüzden, geleneklerimizden ve inançlarımızdan taviz vermeden üye olma arzusunda bu adımları atıyoruz. Belki bu nedenledir ki süreç uzuyor, daha yavaş ileriliyor ama bir acelemiz yok. Bizim derdimiz bu karşılıklı çıkar ilişkisi içerisinde Türkiye'ye yeni çıkarlar yaratmak, insanlarımızı mutlu edecek projeler yaratmak ve Türkiye'nin yararına olan tüm hususları yerine getirmek. Türkiye'nin zararına olacak hiçbir hususu da bugüne kadar kabul etmedik, kabul etmeyeceğiz. Bunun içindir ki belki bu süreç uzuyor."

        "ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMAYACAKTIR"

        Terörist saldırılara da değinen Bozkır, Türkiye Cumhuriyeti'nin huzur bozan, insanların güvenliğini tehlikeye atan, devlete baş kaldıran terör belasıyla mücadele ettiğini söyledi.

        Bu süreçte çok sayıda şehit verildiğini belirten ve şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bozkır, şunları söyledi:

        "Şehitlerimizin bu topraklara akıttığı kanlar sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti bu noktaya geldi ama onların bu vatan ve bayrak uğruna akıttıkları kanlar yerde kalmayacaktır. Bütün bu vatan hainleri bu topraklardan temizlenene kadar, bütün il ve ilçelerimizde huzur ve güvenlik avdet edene (geri gelene) kadar, bu mücadele tamamen sürdürülecektir. Son anına kadar da bu konuda kararlılık devam edecektir."

        "AVRUPA VE BATI'NIN GELECEĞİNDEN ŞÜPHESİ VAR"

        Bozkır, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinde partililer hitaben yaptığı konuşmada ise, her alanda geleceğin gençlere ait bir kavram olduğunu belirterek, ahlaklı, çalışkan ve ülke geleceğinin emanet edilebileceği gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

        Gençlerin, Türkiye'nin en büyük hazinelerinden olduğunu anlatan Bozkır, "Yaşlı bir nüfusu olan Avrupa ve Batı'nın, geleceğinden şüphesi var. Kendisinden sonra geleceğine güvenmeyen bir nüfus... Bizde ise cıvıl cıvıl, iyi yetişen, çalışmaya hazır çok çalışkan bir genç nüfus var. Bu da bizim avantajımız. Teşkilatımıza çok şey borçluyuz. Siyasi tarihte hiçbir parti bu mekanizmayı kuramamıştır. İnşallah önümüzdeki dönemde de bütün bu disiplin ahlak kadınların çalışması, gençlerimiz ve bütün teşkilat mensuplarıyla Türkiye'nin herhangi bir istikrarsızlığa düşmeyeceği bir ortamı devam ettireceğiz." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ