Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa EBA 2. Fen Deneyleri Video Yarışması

        GAZETE HABERTÜRK

        Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyerek “Eğer ben hayata bir kez daha gelmiş olsaydım öğretmen olmak isterdim.

        Öğretmenlere, beni yetiştiren öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı’mıza sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Öğretmenlerimiz kadar bu memleketin kalkınmasına, bu Cumhuriyet’e katkı veren olmamıştır. Öğretmenlerimiz sayesinde bu seviyedeyiz. İnşallah daha da ileri gideriz” dedi.

        Bu yıl da 810 öğretmenin başvurduğu toplam 23 projenin ödül aldığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) 2. Fen Deneyleri Video Yarışması’nın ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Sancar katıldı.

        Bu yıl ilk kez verilen Aziz Sancar Özel Bilim Ödülü’nü, kimya alanında, ‘Deneysiz Kimya Olmaz’ projesiyle Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi öğretmeni Mustafa Gümüş aldı.

        Törende konuşan Avcı deneyin sadece bir ders etkinliği olmadığını “sabrı, vazgeçmemeyi, sonuç alana kadar gayretlerini sürdürmeyi” öğrettiğini vurguladı. EBA’ya öğretmenlerin de içerik ürettiğini hatırlatan Avcı, bu sistemin tüm dünyaya örnek olacak dev bir içerik kütüphanesi olacağını vurguladı.

        Prof. Dr. Aziz Sancar, Bilkent Üniversitesi’nde de, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile birlikte düzenlenen organizasyonda, çeşitli illerden başarılı öğrenciler ile akademisyenlere hitap etti.

        Sancar, başarının yalnızca zekâyla değil çalışmakla elde edilebileceğini vurgulayarak, “O bakımdan gençlere tavsiyem, gözünüzü seveyim çok çalışın. Özellikle bilimde başka ülkeleri yenelim. Onları yenmek için bilim yapmamız lazım” diye konuştu.

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Prof. Dr. AzizSancar’a katılımları için hediye takdim etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ