Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İzmir, Binali Yıldırım'a böyle hazırlanıyor
        1

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevinden ayrılma kararının ardından, göreve aday gösterilen İzmir Milletvekili Binali Yıldırım için İzmir'de hazırlıklar tamamlandı.

        2

        İZMİR BİNALİ YILDIRIM'LA DONATILDI

        İzmir'in çıkardığı dördüncü başbakan olan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın afişleri çeşitli yerlere asıldı.

        3

        2 bin adet ayaklı pano, 100 adet köprü, bin adet billboard, 50 adet megalight, her ilçeye pankart, başta AK Parti İzmir İl Binası ve Konvoy Binası olmak üzere belirli binalar giydirildi.

        4

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 Mayıs'ta AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevinden ayrılma kararı almış, AK Parti'de yapılan temayül yoklamaları sonrası Binali Yıldırım'ın göreve gelmesine karar verilmişti.

        5

        70 YIL SONRA İLK

        Binali Yıldırım, İzmir milletvekiliyken başbakan olan Celal Bayar, Şükrü Saraçoğlu ve bu görevi vekaleten yürüten Erdal İnönü’nün ardından bu makama gelen 4’üncü isim olacak.

        6

        Bayar 1937-1939 arasında iki dönem başbakanlık yaptı. Ödemişli Saracoğlu da 1942-1946 arasında yine iki kez başbakan olarak görev aldı. İnönü ise Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ani ölümü ve ardından Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra 16 Mayıs 1993’te 40 gün süreyle başbakanlığa vekalet etti.

        7

        Binali Yıldırım başbakan olduğunda, İzmir, Şükrü Saracoğlu’ndan 70, Erdal İnönü’den ise 23 yıl sonra yeniden başbakan çıkarmış olacak.

        8

        SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜLER

        AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde genel başkan adayı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı göstermesi milletvekili seçildiği İzmir’de sevinçle karşılandı. AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda toplanan partililer sevinç gözyaşı döktü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ