Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sabiha Gökçen’de yer trafiği kilitlendi

        Gökhan ARTAN - GAZETE HABERTÜRK

        Cumartesi günü Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için bekleyen bir uçağın pilotu ile hava trafik kontrolörü arasında yaşanan diyalog dikkat çekti. Kontrolör pilota, “Sabiha Gökçen’de zaten genel bir problem tek pist kullanılıyor iniş kalkış için, yer trafiği şu an kilitlenmiş durumda. İnsanların da yapabileceği bir şey yok” diye cevap vererek yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

        ‘TEK PIST VAR, TRAFIK KILIT’

        Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için bekleyen bir pilot, Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne “Kalkış önceliği için bizi bekletiyorsanız o konuyu tekrar değerlendirmenizi istedim” derken, hava trafik kontrolörü ise, “Anladım... Yalnız Gökçen’de zaten genel bir problem, tek pist kullanılıyor, iniş kalkış için, yer trafiği şu an kilitlenmiş durumda. İnsanların da yapabileceği bir şey yok” cevabını verdi.

        Pilot ise, “Havadaki uçakların yakıt sorunu var. Bu nedenle söylüyorum, iniş önceliği verilir” dedi. Kontrolör de son olarak, “Çok haklısınız yalnız kendinizi onların yerine koyduğunuz zaman yerde çok beklemek de problem oluyor” diyerek konuşmayı sonlandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ