Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'den MHP açıklaması

        HABERTURK.COM

        Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, MHP kararıyla ilgili, "18. Daire üyeleri vicdanlarıyla karar vermiştir ve karar kesindir" dedi.

        Yargıtay BaşkanıCirit, MHP'de muhaliflerin yaptığı olağanüstü kurultay talebi için verilen karar hakkında açıklama yaptı.

        Cirit, Yargıtay'ın MHP hakkında verdiği kararın kesin olduğunu vurgulayarak, "Her şey normal, rutin süreci içinde yürümüştür. Vicdanları doğrultusunda en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesindir. Ondan sonraki süreci ben bilemem" dedi.

        KILIÇDAROĞLU'NUN ELEŞTİRİLERİ

        İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rize'de yüksek yargı üyelerinin de katıldığı toplantı ve çay toplama görüntülerini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşılık verdi.

        Görütüntüler hakkında, "Onu anlayamadım niye eleştiri konusu oldu" diyen Cirit, "Devletin başkanı oradaydı. Türk devleti olarak devlet başkanına değer veririz. Onun katıldığı, tüm yüksek yargının katıldığı bir toplantı yapılmış olması, çay toplantısı yapılmış olmasına bizim iştirak etmemizden daha doğal bir şey olamaz. Biz gurur duyarız" ifadelerini kullandı. Cirit, Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri içinse "Polemiğe girmem" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ