Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yurtdışında staj yapın, iş ararken avantaj kazanın

        GAZETE HABERTÜRK

        AvrupaBirliği öğrenci değişim programı ERASMUS size Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde öğrenci olma şansı- nın yanı sıra Avrupa firmalarında staj yapma fırsatı da sunuyor. Bu stajı yaparken burs da alabilirsiniz. Ulusal Ajans’ın yürüttüğü ERASMUS + Öğrenci Staj Hareketliliği öğrencilere Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi sağlıyor. Bu stajdan önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri en az 2, en fazla 12 ay süresince yararlanabilir. Staj yerinizi kendiniz bulabilirsiniz ama kurumunuza onaylatmalısınız. Staj koşullarından biri de not ortalaması. Önlisans ve lisans öğrencileri için 4 üzerinden 2.20, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50 not ortalamanızın olması gerekir.

        ÇOCUK HAKLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞABİLİRSİNİZ

        BirleşmişMilletler Çocuk Fonu (UNICEF) Programları’na katılmak için öğrenci olmanız gerekiyor. Staj 6 ile 16 hafta arasında ve ücret ödenmiyor. Başvurularda akademik referans mektubu ile İngilizce, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birisini iyi derecede bilmeniz şartı var. Çocuk ve insan haklarıyla ilgili programa başvurmak için aranan bir diğer şart ise UNICEF’in ilgili bir alanında eğitim alıyor olmak.

        ÖĞRENCİLİK ŞART MEZUN İSTEMİYOR

        BirleşmişMilletler Kalkınma Programı (UNDP) stajlarına başvurmak için öğrenci olmanın şart olduğu programda ayrıca, ekonomi, kamu yönetimi, işletme, uluslararası ilişkiler veya çevre bilimleri gibi alanlarda okumak gerekiyor. Öğrencilerin İngilizce, Fransızca veya İspanyolca dillerinden en az birisini, tercihen ikisini iyi derecede bilmesi de aranan özellikler arasında.

        HEKİMLİĞINİZİ YURTDIŞINDA GÖSTERİN

        DÜNYA Sağlık Örgütü (WHO) stajları ortalama 6-12 hafta arasında sürüyor. Öğrenciye ücret ödemiyor. Başvuru şartlarından birisi de üniversitede en az 3 tam yılı geride bırakmış olmak. Cenevre’de bulunan genel merkez veya üye ülkelerde staj yapmak için iyi İngilizce veya Fransızca bilmeniz gerek

        FİNANS YA DA İLETİŞİM OKUYORSANIZ

        Ekonomikİşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) stajları 1-6 ay arasında değişiyor. Stajyerlere ücret ödenmiyor. Öğrenci olma şartı var, mezun katılamıyor. Ekonomi, finans, fen bilimleri veya iletişim alanlarında okuyor olmak, iyi derecede İngilizce veya Fransızca bilmek ve başvurunun üniversiteniz tarafından onaylanması aranan şartlar arasında.

        DÜNYA BANKASI SİZİ BEKLİYOR

        DünyaBankası (WB) stajları yaz ve kış olarak ayrılıyor. Stajlara başvurmak için ekonomi, finans, sağlık, eğitim, nüfus, antropoloji, sosyoloji, tarım, çevre veya özel sektör gelişimi gibi bölümlerde master veya doktora öğrencisi olmak gerekiyor. İyi bir İngilizce’nin yanı sıra Fransızca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Portekizce veya Çince dillerinden birini bilmeniz, bilgisayarda yetkinliğiniz tercih edilmenizi sağlıyor. Stajyerler saatlik ücret alıyor. Seyahat masrafını da karşılıyor. Ama konaklama ve yaşam masrafları size ait.

        PARA FONUNUN MERKEZİNE GİDİN

        UluslararasıPara Fonu (IMF) staj programı 10-13 hafta sürüyor. The Fund Internship Program (FIP) olarak adlandı- rılan programda stajyerler bir araştırma projesi yürü- tüyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurabildiği programda yaş sınırı yüksek lisans öğrencileri için 28 ve doktora öğrencileri için 32. İyi İngilizce bilmeniz şart. Özellikle ekonomi, iktisat ve işletme alanında eğitim gören öğrencileri ilgilendiren program kapsamında öğrencilerin seyahat masrafları karşılanıyor ve maaş veriliyor.

        SOSYAL PROJELERDE GÖNÜLLÜ STAJ YAPIN

        Öğrencilerinkurduğu ve Türkiye’nin aralarında olduğu 126 ülkede faaliyet gösteren AIESEC gençlere hem sosyal sorumluluk projesi hem de staj yeri buluyor. Kuruluş öğrencilere yurtdışında sosyal projelere katılma ve staj yapma fırsatı veriyor. Öğrencilerin yanı sıra mezuniyetinin üzerinden en fazla 2 yıl geçmiş, 30 yaş altı gençler katılabiliyor. 3 çeşit stajı var. Global Citizen adındaki sosyal sorumluluk stajları, Global Talent yani Kurumsal Uzun Süreli Stajlar ve kısa süreli kurumsal stajları içeren Global Talent Start-Up. Stajlar 6 ya da 1 yıl sürüyor. Ancak programlara katılmak için 550 TL ile 1050 TL arasında ücret ödemeniz gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ