Galatasaray Üniversitesi'nde restore ediliyor
Galatasaray Üniversitesi'nin Tevfik Efendi Sahil Sarayı olarak da bilinen 145 yıllık tarihi binasında restorasyon çalışmaları başlıyor
GAZETE HABERTÜRK
22 Ocak 2013 yılında çıkan yangınla tahrip olup, kullanılamaz hale gelen Galatasaray Üniversitesi’nin Tevfik Efendi Sahil Sarayı olarak da bilinen 145 yıllık tarihi binası için sonunda restorasyon çalışmaları başlıyor.
Galatasaray Üniversitesi’nin restorasyon işlerini protokolle devrettiği Galatasaray Eğitim Vakfı’nın (GEV) duyurusuna göre restorasyonun birinci etabı için 25 Mayıs 2016 tarihinde Gürsoy Grup Restorasyon San. Tic. AŞ ile sözleşme imzalandı.
31 Mayıs 2016 tarihinde ise 8 ay sürecek birinci etap için restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyon toplam 20 ayda tamamlanacak.
Önceki gün İstanbul (Erkek) Lisesi mezuniyet töreninde öğrencilerin protestolarının ardından dün de Galatasaray Lisesi’nin geleneksel Pilav Günü’nde “afiş” eylemi yaşandı. Bir grup öğrenci “Acil yeni müdür aranıyor” başlıklı ilan dağıtarak aranan müdürün özelliklerini şöyle sıraladı: “Galatasaray Lisesi mezunu. Sağduyu ve izan sahibi. Akli dengesi yerinde. Tercihen 120 + IQ seviyesinde. Gençlerle asgari düzeyde iletişim kurabilecek. Koltuğundan çok öğrencilerini koruyacak. Öğrencinin çamaşır makinesini, piyanosunu çalıp evine almayacak, hiçbir padişaha kölelik yapmamış, Tevfik Fikret’in makamına yakışan...”