Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul’da ölüm kaldırımda geliyor

        KURTHAN DEMİR - GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da en tehlikeli şey, kaldırımda yürümek! Yayalar, en güvenli olmaları gereken yerde can veriyor. Daha 2 gün önce Beşiktaş’ta kaldırımda yürüyen yaşlı bir vatandaş otobüsün altında kalmıştı. Dün de Kadıköy’de bir kamyondan düşen beton bloklar, yaya yolunda yürüyen bir kadını öldürdü...

        Üsgeçittengeçerken, vapura binerken, yaya geçidinden geçerken, otobüs durağında beklerken... Megakentte ölüm vatandaşı durup dururken buluyor.

        Mayıs 2012’de Kâğıthane’de kaldırımda arkadaşlarıyla sohbet eden 26 yaşındaki Selin Erdem, Eylül 2013’te annesiyle beraber okula kayıt yaptırmaya giden 11 yaşındaki kız, Mayıs 2015’te Esenyurt’ta 23 yaşındaki Suriye uyruklu Beşir Hanan, Temmuz 2015’te Suadiye’de kaldırımda çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya, Temmuz 2015’te Feneryolu ışıklarda Hasan Hüseyin Koşum, Mayıs 2016’da Kızıltoprak’ta Okan Arıkan, Yoğurtçu Parkı’nda İdil Dere kaldırımda yürürken can verdi...

        Geçtiğimiz pazar günü de Beşiktaş meydanda durağa yanaşırken fren yerine gaza basan özel halk otobüsü şoförü, kaldırımda yürüyen yaşlı adamı ezdi. Demir çubuklarla otobüsün arasında sıkışarak ağır yaralanan yaşlı adam ve otobüsten düşerek hafif yaralanan bir turist tedavi altına alındı.

        YİNE KALDIRIM

        İşte bu akıl almaz ölümlerden biri daha dün öğle saatlerinde Suadiye Kaptan Arif Sokak üzerinde yaşandı. Adres yine kaldırım. Olayda, beton bloklar yüklü 41 UJ 560 plakalı kamyon seyir halindeyken kasasındaki yükler bir ağaca takılarak kaldırımda yürüyen 4 çocuk annesi Ayşe Altın’ın üzerine düştü.

        Apartman görevlisi olarak çalışan Altın, her gün yürüdüğü caddede araçtan düşen beton blokların altında ezilerek feci şekilde can verdi. Altın’ın cansız bedeninin olduğu noktaya polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek vatandaşları yaklaştırmadı.

        Haberi alarak olay yerine koşan ve cesedini beton bloklar altında gören yakınları sinir krizi geçirdi. Polis ekipleri ve vatandaşlar Altın’ın yakınlarını sakinleştirmekte güçlük çekti. Olay yeri ve savcının incelemesinin ardından talihsiz kadının cenazesi Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

        Savcının incelemesi sonrası olay yerindeki tuğla yığını ise belediye ekipleri tarafından temizlendi. Kamyon sürücüsü Gökmen K., polis merkezine giderek teslim oldu.

        MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

        35 yıldır aynı binada çalışan kadının arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Mahalleli, trafik terörüne tepki gösterdi ve kamyonun kasasının açık olduğunu iddia etti.

        Görgü tanığı bir esnaf ise ‘‘Kadın kaldırımda yürüyordu. Bir ses duyduk. Betonların altına baktığımızda kadını gördük. Kafası kan içindeydi. O anda kamyoncu da arabalara tekme atarak ‘Yandım, bittim’ diye feryat ediyordu’’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ