Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programında konuşuyor

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde verilen iftar programı sonrasında konuştu. Erdoğan son zamanlarda liselerdeki bildiriler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        İslam dünyasının yaşadığı krizler, acılar içimizi yakıyor, yüreğimizi burkuyor. Milli gelire oranla en fazla yardım yapan ülkeler sıralamasında Türkiye 1. sırada bulunuyor. Türkiye için gerçek tehdit ne terör ne ekonomik krizdir. Bizim için asıl tehdit mazluma el uzatacak idrakımızın kalmamasıdır.

        LİSELERDEKİ HAREKETLİLİK

        Gezi olayları vesaireler olduğu zaman 'Biz Türkiye'deki bu durumdan endişeleyiz' (diyorlardı). Ben de onlara dedim ki Fransa'da, Belçika'da, İngiltere'deki bu son gelişmelerden dolayı çok endişeliyim. 'Endişelenerek bakıyorum. Böyle izliyorum' dedim. Rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Demek ki terör kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, gereği neyse yap diyorsun. Türkiye'nin teröristi iyi terörist mi? Ne farkı var? Beklediğimiz nedir? Birliğimizdir, beraberliğimizdir, dayanışmamızdır. Bunu başarmamız lazım. Biz bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeş olursak hep beraber Türkiye olursak bu işi bitiririz. Yoksa az önce sayın başkanın ifade ettiği gibi bunlar liseli çocuklara da dadanırlar başka yerlere de dadanırlar. Niye? Başka çıkış yolları kalmadı. Fakat 'inlerine gireceğiz' dedik, girdik. Bunların da inlerine girdik, paralelin de inlerine girdik. Gireceğiz. Nereden, kimlerden hangi türlü destek alırlarsa alsınlar gireceğiz

        Bütün meselemiz gençliğimizdir. Gençliğimizi bunlara kaptırmamamız gerekir. Güneydoğu'da gençlerimizi onlara kaptırmamak için yavrularımızı çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Burada sadece öğretmenlerin değil STK'ların da desteği önemli. Yeter ki vicdanımızı, inancımızı, şuurumuzu kaybetmeyelim.

        Bizde değişim, geçmişle bağların bıçak gibi kesilmesi şeklinde gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Milletimizin hayalleri ile Milli Şef hayali aynı değildi. Bu anlayış milletimiz tarafından benimsenmediği gibi tam tersi dışlanmıştır. Yıldız Sarayı'nda o sarayı inşa eden Abdulhamid'in kalemi kendi fermanı için kullanılmıştır. Mermum Menderes'e de aynısını yaptılar. Bunların kim olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Şu anda liselerimizi karşıtırmak istiyorlar. Bunlara fırsat vermeyin.

        TERÖRLE MÜCADELE

        Dün akşam Ankara'da Çevik Kuvvet ekibimizle ondan önce Mardin'de TSK ile iftar yaptık. Artık güvenlik güçlerimizde şu ayrı bu ayrı yok. Bakıyorsunuz kaynaşmış durumdalar. Teröre karşı verilen mücadeleyi tankın üzerinde gördünüz.

        AP'YE TEPKİ

        Avrupa Birliği'nin toplantılarında terör örgütünün paçavralarını asanların 'terörle mücadele ediyoruz' deme hakkı yoktur. Yanlış işler yapıyorsunuz. Avrupa Birliği'nin son dönemdeki tavırları, Almanya'nın son dönemdeki tavırları ortada. Biz bu yola çıkarken beyaz kefenimizle çıktık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ