Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kızı Rüzgar’ı 9 yıl sonra bağrına bastı

        Enis YILDIRIM/TRABZON

        Avustralya’da 2000 yılında evlenen ve Rüzgar adını verdikleri bir kızları dünyaya gelen Haluk ve Ferihan Ö. çifti, 2005 yılında boşandı. Kızın velâyeti anneye verildi.

        Anne mahkeme izniyle Türkiye’ye 2 aylığına getirdiği Rüzgar’ı geri götürmeyince, Avustralya mahkemesi velâyeti babaya verdi. Karar Türkiye’ye iletildi ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı 2007’de onadı.

        Ancak Yargıtay kararına rağmen anne Ferihan T., Ankara’da tekrar dava açarak kızının velâyetini üzerine aldı.

        KIZIYLA KAYBOLDU

        Ardından Ferihan T., kızıyla birlikte kayıplara karıştı. Babanın velâyeti almak için açtığı davada, sosyal hizmet uzmanları “Okula gönderilmeyen, tüm hakları elinden alınan ve annenin keyfiyetiyle babasıyla görüştürülmeyen küçük kızın velâyetinin babasına verilmesi” yönünde rapor hazırladı.

        Mahkeme, 2011’de rapora uyarak çocuğun velâyetini anneden alıp babaya verdi. Rüzgar ve annesinin bulunması için Ankara Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip kurdu.

        Anne ve kızını MOBESE kaydında bulmayı başaran polis, Rüzgar’a ulaştı. Anne Ferihan T.’nin polisten kaçmak için sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı.

        Baba ve kızın buluşma anında duygusal anlar yaşanırken, Haluk Ö. “Umudumu hiç kaybetmedim. Kızımı tekrar kollarımın arasına alacağımı biliyordum. Şimdi onun için yaşayacağım” dedi.

        Haluk Ö., kızını alarak yaşadığı Samsun’a döndü. Baba Haluk Ö., Çanakkale’de düzenlenen şehitleri anma törenlerine her yıl katılarak Avustralya Başbakanı’ndan yardım istemesiyle gündeme gelmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ