Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziantep'te Bediha Köroğlu'nun ölümüne neden olan zanlı yakalandı

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        İddiaya göre 2015–2016 futbol sezonunu Beşiktaş'ın şampiyon olarak tamamlamasının ardından sokaklarda sevinç gösterileri yapan siyah beyazlı takımın taraftarları arasında yer alan Mesut G. Gaziantep'teki kutlamalarda üzerinde taşıdığı tabanca ile rastgele ateş etti.

        Sevinç gösterilerini 3 katlı evlerinin penceresinden izleyen 5 çocuk annesi Bediha Köroğlu (45) tabancadan çıkan kurşunun kafasına isabet etmesi ile ağır yaralandı.

        Talihsiz kadın kocası Ahmet Köroğlu tarafından özel otomobille Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Olayın ardından zanlının yakalanması için soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede bulunan çok sayıda güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvuruldu.

        Bazı görgü tanıklarının, olay gecesi bölgede 3 kişiyi yerden boş kovan toplarken gördüklerini söylemesi üzerine polis bölgedeki güvenlik kameralarından 3 şüpheli tespit etti.

        Polis olayın ardından kaçtığı belirtilen tabancayı ateşleyen Mesut G.'nin yanındaki 2 kişiyi gözaltına aldı. 2 kişi, olay akşamı alkollü olduklarını ve Mesut G.'nin havaya ateş ettiğini söyledi.

        Bunun üzerine zanlının gidebileceği adresleri belirleyen ekipler Mesut G.'yi bir akrabasının evinde gözaltına aldı. Mesut G. de ifadesinde olay gecesi alkollü olduğunu ve havaya ateş ettiğini itiraf etti.

        Yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 kişiden Mesut G. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ