Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Diyarbakır Dicle'de bomba yüklü araçla saldırı: 1 şehit 10 yaralı

        VEYSİ İPEK / DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristler tarafından bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamada 2'si polis 8 kişi yaralandı. Ağır yaralanan polislerden biri şehit oldu.

        27 Mayıs Mahallesi Ergani Caddesi Afet Küme Evleri mevkisinde Dicle Devlet Hastanesi karşısında saat 10.00 sıralarında zırhlı polis aracının geçişi sırasında büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Teröristlerce bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiği belirtilen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

        Patlama sonrası zırhlı araçlarla bölgeye sevk edilen polisler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yeri giriş ve çıkışlara kapatılırken, bölgede operasyon başlatıldı. Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ile işyerlerinde hasar oluştu.

        BOMBA TUZAKLANAN OTOMOBİL İSTANBUL'DAN ÇALINMIŞ

        Bombalı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.Şiddetli patlamada bomba yüklü araç paramparça olurken, polis aracında bulunan polis memurlarının yardımına ilk olarak çevrede oturanlar koştu. Polis memurları yaralı halde araçtan çıkarıldıktan sonra çevredekilerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla hastaneye götürüldü. Patlamada çevrede bulunan 2 evde büyük hasar meydana gelirken, yaralanan sivillerin bu evlerde yaşadıkları öğrenildi. Ayrıca patlama nedeniyle bazı ev ve işyerlerinin de camları kırıldı.

        Polis ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, parçalanan bomba yüklü aracın çevreye saçılan parçalarını toplayarak incelemeye aldı. Yapılan incelemede saldırıda kullanılan otomobilin İstanbul'dan çalındığı belirlendi. PKK'lı teröristlerin bomba yükleyerek park ettiği otomobili, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdiği ve daha sonra da kaçtıkları tespit edildi.

        Kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı başlatılan operasyon sürüyor. Dicle İlçesi'nin giriş ve çıkışlarına askerler konuşlandırılarak, ilçeye giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. (DHA)

        ŞEHİT ATEŞİ ELAZIĞ'A DÜŞTÜ

        Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 25 yaşındaki Mustafa Yıldırım'ın Elazığ'daki baba evine şehit ateşi düştü.

        Dicle İlçesi'nde bugün PKK'lıların polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda polis memuru Mustafa Yıldırım, şehit olurken, 1 polis memuru ile 6 sivil vatandaş yaralandı. Yıldırım'ın şehit olduğu haberi memleketi Elazığ'daki baba evine ulaştı. Baba Muhlis ile anne Cemile Yıldırım, diğer 3 çocuğuyla birlikte haberi alır almaz Diyarbakır'a gitti. Şehidin Gümüşkavak Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan komşuları şehidin evine giderek taziyede bulunurken, gözyaşları döktü.

        Bekar ve 4 yıllık polis memuru olduğu belirtilen şehit Mustafa Yıldırım'ın cenazesi bugün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından Elazığ'a gönderildi. Şehit Yıldırım, yarın Elazığ'da düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ