Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016-KPSS Alan Sınavı Ne Zaman? KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Tarihi Ertelendi!
        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

        2016-KPSS NE ZAMAN?

        Kamuda öğretmen olmak için çalışıp çabalayan adaylar, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarından aldıkları puanları birleştirerek atama puanlarını elde edecekler. 24 Temmuz'da yapılması planlanan fakat 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından tarihi ertelenen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı için adaylar hazırlık içinde. Yeni takvime göre, KPSS (ÖABT) sınavı 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 09.30’da yapılacak.

        DARBECİ EŞLERİNE KPSS SORUŞTURMASI

        Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) hazırladığı raporda, TSK'nın kritik birimlerinde görev yapan bazı subayların eşlerinin FETÖ'ye "himmet" adı altında para ödediğine ilişkin iddialar yer almıştı.

        İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatılmıştı. Aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin hazırladığı ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanıklara, "FETÖ üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlamaları yöneltiliyor.

        ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010'da yapılan genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarından oluşan KPSS'de soruların çalınmasına ve sınava girenlere dağıtılmasına ilişkin soruşturma kapsamında ilk dava, 230 kişi hakkında 25 Aralık 2015'te açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ