Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Darbeci suikast timi'nde 2 astsubay tutuklandı

        Kadir TAMER/MUĞLA

        15 Temmuz'da Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasından kısa süre sonra kaldığı otele baskın düzenleyen askerler arasında yer alan Astsubaylar İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

        Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve daha sonra firar eden ekibin içinde yer alan, pazartesi günü Çetibeli mevkisinde yakalanan 7 asker arasında bulunan MAK timinde görevli Astsubay Gökhan Güçlü ile Astsubay İlyas Yaşar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

        "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİNE OPERASYON YAPILACAK' DENİLDİ"

        2 asker mahkemede verdikleri ifadelerinde operasyonun terör örgütünün bir üst düzey yöneticisine yönelik yapılacağı konusunda bilgileri oldukları söyledikleri öğrenildi. Astsubay Gökhan Güçlü ile Astsubay İlyas Yaşar, iki yıldan bu yana eğitim aldıklarını ve hiçbir operasyona katılmadıklarını belirterek, "Biz uzun zamandan bu yana 'devlet bizi yetiştirdi neden operasyonlara katılmıyoruz' diye düşünüyorduk. 15 Temmuz günü Binbaşı Taner Berber, önemli bir operasyona çıkacağımızı söylediğinde çok heyecanlandık. Çünkü uzun zamandır bu anı bekliyorduk. Operasyonun terör örgütüne yönelik bir üst düzey yöneticisine yapılacağı söylendi. Helikopterde Binbaşı Taner Berber, bize ordunun yönetime el koyduğunu ancak operasyonun devam edeceğini söyledi.

        "KUZU'NUN SÖZLERİYLE ANLADIK"

        Helikopterden indikten sonra MAK timi olduğumuz için biz arka gruptaydık. Otele girdiğimizde önde bulunanlar lobideki polisleri yere yatırdı ve ellerini kelepçelediler. Bunu görünce çok şaşırdık ve ne olduğunu anlamadık. Daha sonra yere yatırılan polislere Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, ‘Onu nereye sakladınız, o nerede? Hani siz bizin inimize girecektiniz, bak biz sizin ininize girdik' dedi. Bunları duyunca operasyonun terör örgütü yöneticisine yönelik yapılmadığını anladık" mahkemede ifade verdikleri öğrenildi.

        İki asker ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Askerlerden Astsubay Gökhan Güçlü, adliye binası önünde polis aracına bindirilirken gazetecilere "26 yaşında darbeci olmak da varmış" dedi.

        5 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

        Bu arada gözaltına bulunan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün buradaki 'imamı' olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu ile Binbaşı Taner Berber, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 5 askerin ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından hakim karşısına çıkarılmak üzere mahkemeye sevk edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ