Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenliğe ait bot alabora oldu: 4 kişi yaralı, 3 şehit

        İstanbul Sarayburnu açıklarında sıralarında Sahil Güvenliğe ait bot alabora oldu. Kıyıya çıkarılan 6mürettabat hastaneye kaldırıldı. Kayıp bir mürettabatın ise cesedi bulundu. Yaralı iki asker isekaldırıldığı hastanede şehit oldu.

        Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

        6 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

        Denize düşen 3'ü ağır yaralı 6 yaralı kurtarılarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu'na getirildi. Bu sırada sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü.

        3'ÜNÜN DURUMU AĞIR

        Harem'den GATA askeri hastaneye götürülen Mehmet Nuri Karaca ve Ayhan Akgönül'ün durumunun iyi olduğu belirtildi. Kimliği belirlenemeyen ve durumları ağır olduğu belirtilen diğer 3 kişi ise Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı. (DHA)

        KAYIP MÜRETTABAT HAYATINI KAYBETTİ

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konuk olduğu Anadolu Ajansı Editör Masası'nda "Sahil güvenlik botundaki 7. kişi hayatını kaybetmiş olarak çıkarıldı" dedi. (AA)

        SARIYER AÇIKLARINA DEMİRLEDİ

        İstanbul Boğazı'nda Sahil Güvenlik botu ile çarpışan "Tolunay" isimli yük gemisi Sarıyer açıklarına demirledi.

        Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenlik botu ile çarpışan "Tolunay" isimli Türk yapımı yük gemisi, kazadan sonra Sarıyer Kireçburnu açıklarında demirledi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir teknenin eşlik ettiği geminin "Cook Adaları" bandıralı olduğu ve İsrailli bir şirkete kiralandığı öğrenildi.

        ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

        İstanbul Boğazı'nda yük gemisi ile çarpışarak batan Sahil Güvenlik botundan yaralı kurtarılan Astsubay Yavuz Şahin şehit oldu.

        Sarayburnu açıklarında yaşanan kazada denizden son kurtarılan isimlerden olan Astsubay Yavuz Şahin, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Astsubay Şahin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kazada şehit olanların sayısı 2'ye çıkarken, hastanedeki 5 yaralının ise tedavisi sürüyor. (İHA)

        Kazada yaralanan bir asker daha kurturalamayarak şehit oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ