Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yazar Aslı Erdoğan ‘PKK terör örgütü üyeliği’nden tutuklandı

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce, "PKK terör örgütünün sürekli propagandasını yapmak ve yayın organı gibi hareket etmek" gerekçesiyle, Anayasa'nın 28. maddesince geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem Gazetesi'nin, ‘Yayın Danışma Kurulu' üyesi yazar Aslı Erdoğan, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "PKK silahlı terör örgütü olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem Gazetesi'nin Yayın Danışma Kurulu' üyesi yazar Aslı Erdoğan gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan Erdoğan, ifadesi alındıktan sonra tutuklaması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Yazar Erdoğan, hakimlik sorgusunun ardından, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "PKK silahlı terör örgütü olmak" suçlamasıyla tutuklandı.Erdoğan, Bakırköy Kadın Tutukevine gönderildi.

        2 YÖNETİCİ GÖZALTINDA 6 YÖNETİCİ FİRARİ

        Yazar Aslı Erdoğan ile birlikte, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "PKK silahlı terör örgütü olmak" suçlamasıyla gözaltına alınan, gazetenin yayın yönetmeni Bilir Kaya ile sorumlu yazıişleri müdürü İnan Kızılkaya'ın emniyette gözaltı işlemleri devam ediyor. Aynı suçlardan haklarından gözaltı ve arama kararı verilen gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı, gazetenin eski yayın yönetmeni avukat Eren Keskin, Yayın Danışma Kurulu üyeleri Bilge Contepe, Filiz Koçali, Necmiye Alpay ve yazar Ragıp Zarakolu ise adreslerinde bulunamamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ