Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbeciler, Genelkurmay Başkanı ve komutanları böyle derdest ettiler, Darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığı binasında yaşananlar
        1

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ’cü darbe soruşturması dosyasına 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda yaşananlara ilişkin önemli görüntüler girdi.

        2

        O görüntülerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, uzun namlulu silah ve tam teçhizatlı özel kuvvet askerleri tarafından Karargâh’tan çıkarılarak Akıncı Hava Üssü’ne götürülmesi de yer alıyor.

        3

        Akar ifadesinde, “Bir müddet sonra ‘Gidiyoruz’ deyip beni aldılar... Bir askerin önümde bana doğrultulmuş silahla geri geri gitmesi dikkat çekiciydi. ‘Ne yapıyorsunuz lan’ diye sinirlendim” demişti.

        4

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar (sırtı dönük, montlu) 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı karargahından çıkarılarak Akıncı Üssü'ne böyle götürüldü. Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli de (solda iki asker arasında krem rengi üniformalı, gözlüklü) Akar'a eşlik etti.

        5

        Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak (Yerde, merdivene yakın) ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar (Yerde, kapıya yakın) yere yatırılıp elleri arkadan bağlanırken Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Ramazan Gözel de (Ayakta, krem rengi üniformalı) darbeci askerlere eşlik etti. Bu görüntü gece yarısı 00.31’de kaydediliyor.

        6

        Görüntülerde Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın ‘Komutan sizi çağırıyor’ diyerek Karargâh’a davet ettiği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar’ın özel kuvvetler tarafından derdest edildiği görülüyor.

        7

        Çolak ifadesinde, “Çok ciddi silah sesleri geliyordu. Yoğun ateş altında araçtan indiğimde Genelkurmay Başkanı’nın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Ramazan Gözel, giriş kapısının içinden ‘Komutanım süratle içeri girin’ diye bağırıyordu. O ana kadar dışarıdan saldırı olduğunu, askerlerin Karargâh’ı koruduklarını düşündüm. Binaya girdikten sonra sağda soldaki sütunların arkasında özel kuvvet giyimli kişiler üzerimize abanarak üçümüzü de yere yatırıp silah dayadılar” demişti.

        8

        Görüntülerde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar, elleri arkadan bağlı şekilde darbeciler tarafından götürülürken görülüyor.

        9

        Tümgeneral Baki Kavuncu gözleri bağlanarak Karargâh’tan çıkarılıyor.

        10

        Darbe direktifinde imzası bulunan darbeci Tuğgeneral Mehmet Partigöç Karargâh’ta böyle görüntülendi.

        11

        Fotoğraflarda, komutanların darbeci askerler tarafından etkisiz hale getirilerek götürüldükleri görülüyor.

        12

        15 Temmuz darbe girişimine ait Genelkurmay Başkanlığı binasında daha önce ortaya çıkan kareler...