Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani’yi kabul etti

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi kabulünde, Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklı okulların ve kurumların faaliyetlerine son verilmesi yönünde gerekli adımların atılması da görüşüldü.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IKBY Başkanı Barzani'yi kabulünde, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

        15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul sırasında Barzani, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili, Türkiye'deki seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarına dikkati çekerek, Türk halkının demokrasiye sahip çıkmasını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

        IŞİD VE PKK DAHİL TERÖRLE MÜCADELE KONUSU ELE ALINDI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barzani'nin, bölgesel gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulundukları Beştepe'deki kabulde, IŞİDve PKK dahil olmak üzere, terörle mücadele meselesinin de ele alındığı belirtildi.

        FETÖ İLTİSAKLI OKULLAR VE KURUMLARIN FAALİYETLERİNE SON VERİLMESİ

        Irak Kürdistan Bölgesi'nde FETÖ iltisaklı okulların ve kurumların faaliyetlerine son verilmesi yönünde gerekli adımların atılmasının da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barzani'nin görüştükleri konular arasında yer aldığı öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ