Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Halk otobüsünde Ayşegül T. adlı yolcuya tekmeyle saldıran kişi serbest bırakıldı

        İstanbul'da Kurban Bayramı'nın 1. günü belediye otobüsündeki hemşire Ayşegül T.'ye şort giydiği için tekme atan 35 yaşındaki şüpheli Abdullah Ç. nöbetçi savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Çakıroğlu'nun ifadesinde, ‘'Ben giyimini beğenmediğimi döverim" dediği öğrenildi.

        Bayramın birinci günü meydana gelen olayda, 23 yaşındaki Ayşegül T., şort giydiği için otobüste tanımadığı bir kişinin tekmeli saldırısına uğrayıp yaralanmış, kendisine saldıran kişiden şikâyetçi olmuştu.

        Araştırma başlatan polis, saldırganın otobüse bindiği ve indiği noktayı tespit etti. Güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen fotoğrafla çevrede araştırma yapan polis, saldırganın kimliğini ve kaldığı adresi belirledi.

        Akşam saatlerinde Üsküdar’daki eve operasyon düzenleyen polis, 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu’nu gözaltına aldı.Emniyete götürülen Çakıroğlu’nun özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

        Abdullah Çakıroğlu’nun, “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” dediği öğrenildi.

        "İSTEM DIŞI TEKME ATTIM"

        Polis, önceki akşam Üsküdar'da düzenlediği operasyonda saldırgan Abdullah Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Abdullah Ç., polislerin "Neden tekme attın?" sorusuna "Kıyafetleri bana aykırıydı. Gelenek ve göreneklerime aykırı giyinmişti. Ben psikolojik tedavi görüyorum. Bir anda istem dışı tekme attım" cevabını verdi.

        "İSLAM HUKUKUNA GÖRE OLDU"

        Abdullah Çakıroğlu, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na gönderildi. Abdullah Çakıroğlu Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarıldığı sırada basın mensuplarına "Gerekli izahatları yapacağım. Vandalların saldırısına uğradım. 20 tane solcu terörist bana saldırdı. Her şey İslam hukukuna göre oldu. Sıkıntı yok, her şey kontrol altında" dedi.

        Bu arada Abdullah Çakıroğlu'nun sosyal medya sayfasında da cinsel ayrımcılık içeren bazı mesajlar paylaştığı görüldü.

        SERBEST BIRAKILDI

        Üsküdar'da önceki akşam gözaltına alınan Abdullah Ç., Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. ‘Basit yaralama suçu' nedeniyle burada nöbetçi savcıya sevk edilen şüpheli, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Nöbetçi savcılığın, Abdullah Ç.'yi suçun niteliği ve delil durumunu göz önüne alarak serbest bıraktığı belirtildi.

        Abdullah Ç.'nin ifadesinde, ‘'Ben giyimini beğenmediğimi döverim. Devlet böyle giyinenlere ceza vermeli" dediği öğrenildi.

        Abdullah Ç.'nin, ‘bipolar duygulanım bozukluğu' teşhisi ile daha önce 3 kere Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığı, Ayşegül T'ye saldırmadan kısa bir süre önce de yaklaşık 15 gün yattığı hastaneden akrabalarının isteği üzerine çıkartıldığı kaydedildi. Zanlının, ilaçlarını da kullanmadığı öğrenildi.

        Güvenlik görevlisi olduğu belirtilen Abdullah Ç.'nin, bir süredir işsiz olduğu ifade edildi.

        Mustafa ŞEKEROĞLU- Müslüm SARIYAR- Kurthan DEMİR/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ