Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ'den tutuklanan Nuriye Akman ile Lale Kemal tahliye edildi

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, FETÖ üyeliğinden tutuklanan kapatılan Zaman gazetesi eski yazarı Nuriye Akman ile Lale Kemal, tutuksuz yargılanmak tahliye edildi.

        Yasa gereği 30 günde bir tutukluluk incelemesini yapan nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliği, gazeteci yazarı Nuriye Akman ile Lale Kemal'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Her iki gazeteci de Bakırköy Kadın Tutukevi'nden salıverilecek.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturmada kayyum atanmadan önce Zaman Gazetesinde yönetici, yazarlık ve muhabirlik yapan hakkında gözaltı kararı verilen 47 şüpheliden 18'si tutuklanmıştı.

        Tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen gazeteci yazar Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal, Nuriye Ural( Nuriye Akman) ve Lalezar Sarıibrahimoğlu(Lale Kemal), Alaattin Güner, Şeref Yılmaz, Ahmet Metin Sekizkardeş, Faruk Akkan, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen FETÖ üyeliğinden, Mümtazer Türköne, Hüseyin Turan ve Murat Avcıoğlu'nu "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan tutuklanmıştı

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ