Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cansu Kaya davasında savcı iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi

        Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Dalyan kanalında geçen yıl haziran ayında cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili davada savcı mütalaa verdi. Savcı sanıklar 25 yaşındaki Necati D. ve 18 yaşındaki M.P.Ç. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından da 22 yıla kadar hapis cezası istedi.

        Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar M.P.Ç. ve Necati D., Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya ile sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmada savcı Gökhan Büyükşimşek mütalaasında sanıkların ifadelerinin sürekli birbiriyle çeliştiğini vurgulayarak, Cansu Kaya'nın anal bölgesindeki kızarıkla, genital bölgesindeki yırtıklı kanamaya sanıkların bir açıklama getiremediğini belirtti. Savcı, genç kızın başında darp, boynunda ise yara izleri tespit edildiğini hatırlatarak sanıkların ifadesine göre suya düştüğü yerin 5 metre derinliğinde olduğunu ancak yapılan keşifte bölgede Kaya'nın başını çarpabileceği herhangi bir cisme rastlanmadığını da ifade etti. Olay sonrası sanıkların kimseden yardım talebinde bulunmadığına dikkati çeken savcı Büyükşimşek, Kaya'nın eşyalarının saklanması ve sanıkların arama çalışmalarına katılmasının hayatın normal akışına uymadığını ifade etti. Büyükşimşek, sanıkların Kaya ile aralarında fiziksel temas olmadığını iddia etmelerine karşın doktor raporlarında Necati D.'nin karın bölgesinde tırnak izi, M.P.Ç.'nin ise sol kolunda sıyrık ve çatlak izi tespit edildiğini belirtti.

        Savcı, sanıkların ‘Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumdaki kişiyi, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme suçundan' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca sanıkların "cinsel istismar" suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti sanıkların tutuklanma talebini reddederek duruşmayı 4 Kasım'a erteledi.

        "ADALETİN GERÇEKLEŞECEĞİNİ UMUYORUZ"

        Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan müşteki avukatlarından İsmail Can Varol, savcının mütalaasının kendi ifadeleriyle örtüştüğünü belirterek "Cumhuriyet Savcısının bugünkü esas hakkındaki görüşü, mütalaası teknik anlamda bizim baştan beri öne sürdüğümüz iddiaları tamamen kabul etmiş görünüyor. Savcımız bizim beklediğimiz ve umduğumuz bir mütala verdi. Umuyoruz ki sayın mahkeme de aynı hükmünü verecek ve Cansu için adalet gerçekleşmiş olacak" dedi.

        Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşmanın ardından adliye önünde kadın cinayetlerini protesto etti.

        Erdoğan CANKUŞ/FETHİYE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ