Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da anne ve oğluna dava açıldı

        Ev toplama konusunda tartıştığı 26 yaşındaki oğlunun bıçak ve sopa ile tehdit etmesi üzerine kendisini oklava ile savunan anneye silahla kasten yaralama suçundan dava açıldı. Savcılık oklavayı silah sayarken, annesini tehdit ettiği ileri sürülen çocuğa da silahla tehdit ve hakaret suçundan hapis cazası istendi.

        YATAK ÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN TARTIŞMA ÇIKTI

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddanameye konu olan olay şöyle gelişti: Evdeki yatak örtülerini değiştiren anne Sehel F., oğlu Erdem F.'den yardım istedi. İddiaya göre Erdem F. yardım isteğine hakaret ederek olumsuz yanıt verince, anne oğluna bağırmaya başladı.

        Yaşanan bu olay üzerine Erdem F., eline bir sopa aldı. Bunu gören anne Sehel F., oğlunun kendisine vuracağını düşünerek eline geçirdiği oklava ile oğluna vurdu. Bunun üzerine Erdem F. mutfaktan bıçak alarak annesini "Seni bıçaklayacağım" diyerek tehdit etti. Araya baba Nizamettin F. girerek olayı yatıştırdı. Sehel F. oğlundan şikayetçi oldu.

        BIÇAKLA BENİ TEHDİT ETTİ

        Madde bağımlısı olduğunu öne sürdüğü Erdem F.'nin öz oğlu olduğunu belirten anne Sehel F., poliste verdiği ifadesinde, "Oğlum 1 haftadır madde kullanmamaktadır. Bu nedenle aşırı derecede sinirlidir. Kendisi tedaviyi yarım bıraktı, ilaçlarını kullanmamaktadır. Evdeki yatak örtülerine değiştiriyordum.

        Oğlumdan yardım etmesini istedim. Yardım etmeyeceğini söyleyerek bana hakaret etti. Ben de sinirlenerek bağırdım. Bunun üzerine oğlum eline bir sopa aldı. Oğlum bana vuracağı esnada ben de elime geçirdiğim oklava ile kendisine vurdum. Bunun üzerine oğlum, mutfaktan bıçak aldı.

        'Seni bıçaklayacağım' diyerek beni tehdit etti. Eşim araya girmeye çalıştı. Ben 155'i arayarak yardım istedim. Oğlumun mahkeme kararı ile tedavi görmesini talep ediyorum. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

        FİZİKİ HİÇBİR ŞİDDET GÖSTERMEDİM

        Annesi ile anlaşamadığını ve sürekli tartıştıklarını belirten Erdem F. "Kesinlikle uyuşturucu kullanmıyorum. Annem evdeki dağınık eşyaları düzenliyordu. Benden kendisine yardım etmemi istedi. Yardım etmek için yanına gittim. Annem memnuniyetsiz bir şekilde bana sürekli laf sokmaya başladı. Ben de tartışmamak için odama gittim.

        Annem bu kez yardım etmiyorum diye söylenmeye başladı. Aramızda tartışma çıktı. Karşılıklı birbirimize bağırdık. Annem elindeki sopayla bana vurdu. Ben kendisine fiziki olarak hiçbir şiddet göstermedim. Tartışma sırasında küfür ve tehdit içerikli sözler söyledim. Ancak elime bıçak alıp kendisini tehdit etmedim. Tehdit sadece sözle olmuştur. Şikayetçi değilim" diye konuştu.

        ANNE VE ÇOCUĞA DAVA

        Olayla ilgili soruşturma yapan savcılık, anne Sehel F.'nin silah sayılan oklava ile oğluna vurarak hafif şekilde yaralanmasına neden olmak suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası talep ederken, Erdem F. hakkında da hakaret ve silahla tehdit" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ