Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcılar: Arama bilgisini hangi yoldan aldınız?

        Cemal DOĞAN/ GAZETE HABERTÜRK

        Almanya bağlantılı Deniz Feneri e.V soruşturmasında, işyerlerinde yapılan aramaları, önceden bildiği öne sürülen eski RTÜK Başkanı Zahid Akman’a bilgiyi kimden aldığının sorulduğu kaydedildi. Görevden alınan savcılar Nadi Türkarslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, Deniz Feneri e.V. soruşturmasında Zahid Akman’a 79 soru yönelttiler. Akman, suçlamaları kabul etmedi.

        ‘ÖNCEDEN HABERİM OLMADI’

        Akman’a sorulan sorulardan birisi 10 Ekim 2009’da İstanbul’daki aramalara yönelikti. Savcıların, Akman’a, “İstanbul’daki işyerlerinde yapılan aramalardan bilginiz olduğu anlaşılmıştır. Bu bilgiyi kimden hangi yolla aldınız? Bilgiyi aldıktan sonra ne yaptınız?” diye sorduğu öne sürüldü.

        Akman’ın bu soruya “Benim İstanbul’daki işyerlerinde yapılan aramalardan daha önce haberim olmadı” yanıtını verdiği belirtildi. Savcıların, Akman’a “Yaptığınız bazı telefon konuşmalarında dinlendiğinizi ima ederek karşınızdaki kişiyi uyardığınız anlaşılmıştır. Konuşmalarınızda neden şifreli konuşmayı ve sabit telefonla ya da yüz yüze konuşmayı tercih ettiniz?” şeklinde bir soru yönelttiği de iddia edildi. Akman’ın bu soruyu da “Ben kendim prensip olarak cep telefonuyla konuşmaya çok fazla sıcak bakmıyorum. Bu nedenle cep telefonu yerine yüz yüze ya da sabit telefonla konuşmayı tercih ediyorum” diye yanıtladığı iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ