Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Yargıtay Başkanı arandığını söyledi'

        SİBEL HÜRTAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CNR Fuarcılık ile Dünya Ticaret Merkezi arasındaki tahliye davasına bu kez Adalet Bakanlığı bürokratlarının adı karıştı. Rüşvet almakla suçlanan eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan’ın yargılandığı Yüce Divan’daki davada, Yargıtay üyeleri tanıklık yaptı.

        Davanın tetkik hâkimi Bayram Temiz, CNR ve Dünya Ticaret Merkezi arasındaki tahliye davasının temyiz incelemesinde yaşananları anlattı. Hâkim Temiz, Erdoğan’ın, üyelere, “Kamuoyunda bilinen bir dava, sizi kimse aradı mı?” diye sorduğunu belirtti. Temiz, Erdoğan’ın sözlerini sürdürerek, “Nazım Kaynak, Adalet Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarından birinin kendisini aradığını söyledi” dedi. Tanık olarak ifade veren Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ise Yüce Divan’a başkanlık eden Haşim Kılıç’ın, “Sizi bu davayla ilgili arayan oldu mu?’’ sorusunu, “Değişik kişiler telefon etmiş olabilir, ama şu anda bilemiyorum, böyle bir şey hatırlamıyorum’’ diye yanıtladı.

        Tanık olarak dinlenen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi’nde 18 Kasım 2008’de görev yapan üyeler ise dava sürecini hatırlamadıklarını söyledi. Öte yandan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde rüşvet verme ve çete kurma suçlamasıyla yargılanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da aralarında bulunduğu 15 sanığa, ‘Yüce Divan’ kararı çıktı. Yalçıntaş ve diğer sanıklar, artık ‘rüşvet’ten Yüce Divan’da yargılanacak. Sanıklar hakkındaki çete suçlamasıyla ilgili dava ise ağır cezada sürecek.

        'MESLEĞİNİZ NE?' SORUSUNA ŞAŞIRDI

        Protokollerde hep yan yana oturan Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, dünkü duruşmada karşı karşıya geldi. Kılıç hâkim kürsüsünde, Kaynak ise tanık sandalyesindeydi. Kılıç prosedür gereği önce “Adınız ne?”, ardından “İşiniz nedir?” diye sordu. Bu soruya şaşıran Kaynak, “Anlayamadım” dedi. Kılıç, “İşiniz ne?” sorusunu tekrarlayınca, Kaynak, “Yargıtay Başkanı’yım” yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ