Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kandil'de taşeronluk ofisi açılmış, kanla pazarlık yapılıyor, Başbakan Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda konuştu

        HABERTURK.COM

        Başbakan Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda konuştu.

        Konuşmasında ekonomideki gelişmeler, yeni anayasa çalışmaları ve terörle mücadele konularına değinen Başbakan Erdoğan, BDP'li milletvekillerine de sert eleştiriler yöneltti.

        Yeni anayasa çalışmaları konusunda masadan kalkan tarafın kesinlikle kendileri olmayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan bu konuda sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzlaşma tarafların birbirine doğru adım atmasıdır. Farklılıkları değil ortaklıkları öne çıkartmaktır."

        Erdoğan konuşmasında terörle mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi ve BDP'li milletvekillerini sert sözlerle eleştirdi. "Birileri gitmiş Kandil dağında bir taşeronluk ofisi açmış. Bu ofiste kanla alışveriş yapılıyor" diyen Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsimlerinin önünde milletvekili yazan bazı pervasızlar, dağlardaki ölümleri sorgulayamaz, uyuşturucu ticaretini sorgulayamaz, mağaralardaki tecavüzleri, kadın ölümlerini sorgulayamaz. Ama bu, isimlerinin önünde milletvekili yazanlar pervasızca dağdaki gençleri teşvik ediyorlar."

        Başbakan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

        "TÜRKİYE'NİN İTİCİ GÜCÜ DEMOKRASİ"

        Bugün hamd olsun Türkiye artık kendisine güveniyor, kendisine inanıyor. Türkiye bugün başardıklarıyla övünmek yerine çok daha fazlasını başaracağına yürekten inanıyor. Demokrasi pedalını 9,5 yıl boyunca olduğu gibi bugün ve bundan sonra da asla yavaşlatmadan çevirmek zorundayız. Türkiye'nin itici gücü demokrasidir. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan, büyütecek olan, 2023 hedeflerine ulaştıracak olan hiç kuşkusuz tıkır tıkır işleyen, kusursuz işleyen, ileri standartlarda işleyen bir demokrasidir.

        "DARBE DÖNEMLERİNDE BİR AVUÇ SEÇKİN BÜYÜDÜ"

        Antidemokratik dönemlerde işini büyütenler, kazancını artıranlar, işleri ciddi manada tıkırında olanlar oldu. Ama bu bir avuç seçkin büyürken, bu bir avuç seçkinin işleri tıkırında giderken Türkiye'de geride kalanların tamamı yoksullaştı, işsiz kaldı, çarklar durdu, kepenkler kapandı. Gazetelerde çarşaf çarşaf belli markalar karalanırken, bazı imtiyazlılar pazarda rakipsiz kaldılar, tek kaldılar, tekel oldular

        YENİ ANAYASA

        Yeni bir anayasa konusunda bizim parti olarak, hükümet olarak hiçbir önyargımız yok. Elbette ülkenin ve milletin sınırları bizim sınırlarımızdır. Ama bu sınırlar dairesinde huzuru, barışı, refahı, dayanışmayı, kardeşliği pekiştirmek isteyen her adımın yanında oluruz, arkasında oluruz. Dayatma ile yapılan reformların, dayatma ile yapılan anayasaların Türkiye'ye fayda sağlamadığını tam tersine zarar getirdiğini hep birlikte gördük ve yaşadık

        Birincisi, yeni anayasa çalışmalarında masadan kalkan taraf asla biz olmayacağız. İkincisi bu alınan yolu asla heba etmeyeceğiz.

        Uzlaşma tarafların birbirine doğru adım atmasdır. Farklılıkları değil ortaklıkları öne çıkartmaktır.

        Ben sivil, özgürlükçü, demokratik bir anayasa yapabileceğimize inanıyorum. Anayasa için oluşan güzel manzarının heba olmasına izin vermeden mutlu sona ulaşacağız. 2023 hedeflerimiz ancak yeni bir anayasa ile mümkün olabilir.

        TERÖRLE MÜCADELE

        Terörde aynı demokrasi gibi sadece belli kesimleri değil Türkiye'nin tamamını ilgilendiren bir sorundur. 30 yıldır bu sorunla mücadele ediyoruz. Öncelikle teşhis konusunda dar kalıplara kapılmadan gerektiğinde özeleştirimizi yağparak mücadelemizi yapıyoruz. Sorun bir mağruriyetten insafsızlığa nasıl geldi gözlemledik, konuştuk. Soğuk bir dille değil, kardeşliğin diliyle olaya yaklaştık. Doğu ve güneydoğu illerimizde cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik. Bölgeye yoğun yatırım yaptık.

        Kültürel ve demokratik alandaki reformları cesaretle uyguladık. Çözüm sürecini başlattık.

        Birileri gitmiş Kandil dağında bir taşeronluk ofisi açmış. Bu ofiste kanla alışveriş yapılıyor. Burada türkiyeye karşı hasmane tutumluları olan devletlerle pazarlık yapıyor. Böyle karlı bir şirket varken, böyle her işi yapan bir taşeron örgüt varken o ofis neden kapatılsın.

        İsimlerinin önünde milletvekili yazan bazı pervasızlar, dağlardaki ölümleri sorgulayamaz, uyuşturucu ticaretini sorgulayamaz, mağaralardaki tecavüzleri, kadın ölümlerini sorgulayamaz. Ama bu, isimlerinin önünde milletvekili yazanlar pervasızca dağdaki gençleri teşvik ediyorlar.

        Daha düne kadar Kürt meselesini inkar edenler şimdi toğplumsal uzlaşmadan bahsediyor. Toplumsal uzlaşma Türk bayrağı olmaksızın Hakkari'de miting yapmak mı? Toplumsal uzlaşma istismar mı? Toplumsal uzlaşma kan üzerinden oy devşirmek mi?

        Hiç kimse umutsuızluk içinde olmasın. Doğuda büyük potansiyel var. Terör örgütleri ve yandaşları yatırımları engellemeye çalışıyor. Bakın Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin değişti değişiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ