Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BDP'li Ayhan'ın ''3. Yargı Paketi'' kapsamındaki tahliye talebi reddedildi

        KCK davasının tutuklu sanığı BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın avukatının, ''3. Yargı Paketi'' kapsamındaki tahliye talebi reddedildi.

        Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan'ın avukatlarının tahliye talebini değerlendirdi.

        Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, kararında, sanık Ayhan'ın ''Şanlıurfa'da KCK sistemine bağlı il yürütmesinde görevli olduğu, KCK adına toplantı organize edip koordine ettiği, KCK il sözcüsü olduğu, terörist cenazelerinin getirilmesi ve defnedilmesi törenlerini koordine ettiği, ölen teröristlerin ailelerinin maddi sıkıntılarının giderilmesi için çalıştığı, ilçe ve belde belediyelerine KCK olarak müdahale ettiği'' iddiasıyla hakkında TCK'nın ''Terör örgütü üyesi olmak'' suçlamasıyla 15 yıla kadar istemiyle dava açıldığını hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

        ''Dosyadaki kuvvetli suç şüphesinin varlığı, suçun CMK 100/3. maddesinde yer alan katalog suçlardan olması, kaçma şüphesinin bulunması ve bu koşullar altında adli kontrol uygulamasının tutuklamadan beklenen amacı sağlayamayacağı ve yetersiz kalacağı göz önüne alınarak, tahliye talebinin reddine oy birliğiyle karar verilmiştir.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ