Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep bombacısı Murat Filiz BDP'lilerle aynı karede...

        BDP'li milletvekilleri ile PKK'lı teröristler bir kez daha aynı karede. Bu kez karede yer alan BDP'li siyasiler Nurettin Demirtaş, Ayla Akat Ata, Nursel Aydoğan. PKK'lı terörist ise 20 Ağustos'ta Gaziantep'i kana bulayan bombacı: 'Firaz' kod Murat Filiz.

        Tarih 13 Kasım 2005. Kapatılan DTP Diyarbakır'da bir miting düzenliyor. Osman Baydemir ve Ahmet Türk tarafından organize edilen mitingin adı 'Kürt Sorununa Demokratik ve Barışçıl Çözüm'

        Fotoğrafta 3 isim göze çarpıyor

        Miting alanına girişte bazı gruplarla polisler arasında yer yer 'arama' tartışması yaşanıyor. İşte o tartışmaların birinde bugünün BDP'lisi dönemin DTP'lisi 3 isim de göze çarpıyor. Bunlar Avukat Ayla Akat Ata (Şu anda BDP Batman Milletvekili), TUHADFED (Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Federasyonu) Genel Başkanı Nursel Aydoğan (Şu anda BDP Diyarbakır Milletvekili) ve DTP eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş. BDP'li siyasilerin başını çektiği bu grup Diyarbakır polisi ile tartışıyor. Polis kamerası yaşanan bu polemiği an ben an görüntülüyor. Buraya kadar olan her şey artık kanıksanmış bildik manzaralar. Ama 13 Kasım 2005'te yaşanan o karelerdeki müthiş ayrıntının bir ucu, 20 Ağustos 2012'ye yani Gaziantep Saldırısı'na kadar uzanıyor. Görüntülerde, bugünün BDP'li siyasilerle sürekli ön safta olan bir kişi göze çarpıyor. Ayla Akat Ata'nın, Nursel Aydoğan'ın, Nurettin Demirtaş'ın yanından ayrılmayan bu kişi Gaziantep Bombacısı 'Firaz' kod Murat Filiz'den başkası değil.

        Polis kamerasına zafer işareti yapıyor

        7 yıl önce çekilen polis kamerası kayıtlarına göre Murat Filiz o gün de hayli aktif. Polis kamerasından saklanmayan Murat Filiz bir ara kameraya 'zafer işareti' yapmaktan da çekinmiyor. Murat Filiz bu haliyle Diyarbakır terör polisinin de takibinde. Çok değil mitingden 4 ay sonra 'Firaz' kod Murat Filiz, örgütsel faaliyetlerden suçundan aynı yıl içinde iki kez yakalanıp cezaevine giriyor. 'Firaz' kod Murat Filiz üçüncü yakalanışında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılınca soluğu Kandil'de alıyor. Peki, Murat Filiz'in faaliyetlerinden onunla aynı karede yer alan eski DTP'li yeni BDP'lilerin haberdar olmaması mümkün mü? Bu konuyu sorduğumuz bir emniyet yetkilisi şu yanıtı veriyor: "Kayıtlara bakıldığında Murat Filiz'in o dönemler Diyarbakır'da oldukça aktif olduğu hemen anlaşılır. Nurettin Demirtaş'ı bilemem ama o dönem aktif avukatlık yapan Ayla Akat Ata ile Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Federasyonu Genel Başkanı Nursel Aydoğan 'Murat Filiz'den haberimiz yoktu' derse pek de inandırıcı olmaz." İşte o Murat Filiz, Kandil Kampı, Diyarbakır Kırsalı, Amanoslar Yapılanması'ndaki terörist faaliyelerinin ardından bomba yüklediği otomobili götürüp Gaziantep'te patlatıyor.

        Bu ilk kare değil

        PKK'lı teröristlerle BDP'li siyasilerin yan yana göründükleri fotoğraf kareleri ilk değil. O fotoğraflardan akıllarda kalan biri BDP'li milletvekili Gültan Kışanak'a ait. Kışanak 80'li yıllarda 'gerilla' kıyafeti içerisinde Abdullah Öcalan'la birlikte PKK'lı teröristlerin elini sıkıyor. Yer muhtemelen Bekaa Vadisi'ndeki PKK kampı. Bir başka fotoğrafta BDP'li milletvekili Sebahat Tuncel ile PKK'lı molotofçular yan yana. Yer bu kez İstanbul. O fotoğrafın yayınlanmasının ardından tepki gösteren Tuncel "Tesadüf" demişti. Sebahat Tuncel ile bir örgüt zanlısının aynı kareye girmesi Sabiha Gökçen Havalimanı'nın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle de olmuştu.

        PKK'lı teröristlerle kuçaklaşmışlardı

        O görüntülerde Sebahat Tuncel, bombalı saldırı suçundan aranan bir kadın zanlıyı İstanbul'dan kaçırmak isterken yakalanmıştı. Yürekleri sızlatan 'BDP-PKK' karesi ise bir süre önce Şemdinli'de yaşandı. Bir grup milletvekili ile beraber Şemdinli'ye giden BDP'li milletvekili Gültan Kışanak, yol üzerinde yine tesadüfi olarak PKK'lı teröristlerle karşılaştı. Araçlarından inerek PKK'lı teröristlerle kucaklaşan Gülten Kışanak, kucaklaştığı PKK'lılara ilişkin "O gençler bu halkın çocuklarıdır ve tabi ki biz o gençlere sarılırız" açıklamasını yapmıştı.

        Sabah Gazetesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ