Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da garip sesin nedeni

        ŞEYMA GÖZDAMGA-ÖZGÜR UĞUR/HABERTURK.COM

        İstanbul'da gece yarısı 01:00 sıralarında garip bir ses duyulduğu iddia edildi. İstanbullular, bugün Ekşisözlük, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde bu iddiayı tartışıyor. Garip sesin boğuk bir siren sesine benzediği konuşuluyor. İstanbullular'ın paylaştığı twitlerden sonra Türkiye'nin değişik bölgelerinden de benzer iddialar gelmeye başladı. Sanal ortamda bu seslerin depremin habercisi olup olmayacağına dair iddialar da dolaşıyor.

        Şu ana kadar bu gizemli sesin neden kaynaklandığı anlaşılamadı. Geçtiğimiz aylarda da İstanbul'u ilginç bir kokunun sardığı haberleri çıkmış, bu konu sosyal meydayı adeta sallamıştı.

        Haberturk.com olarak sanal ortamda konuşulan bu iddiaları uzmanlara sorduk. İşte uzmanların görüşleri...

        "BİLİMSEL BİR KARŞILIĞI YOK"

        Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu

        İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

        "Bunun ya atmosforik bir hareket olması gerekir ya da yer altında bir olay olması gerekir. Atmosferik bir olay olsa bunun başka belirtileri de olurdu. Dün geceye dair herhangi bir yer hareketide saptanmış değil. Dolayısıyla ben bunun tamamen uydurma olduğunu düşünüyorum. Bilimsel bir karşılığı yok. Sosyal medya öyle bir yer ki biri ortaya bir şey atıyor, arkasından yüz binlerce kişi gidiyor."

        "İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY DUYUYORUM"

        Prof. Dr. Haluk Eyidoğan

        Ulusal Deprem Konseyi Başkanı - İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı

        Bütün Türkiye'den duyulan bir sesin inanılmaz güçlü bir ses olması lazım. İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Yer biliminde, literatürde böyle bir şey olmadı şimdiye kadar.

        "MÜMKÜN DEĞİL"

        Prof. Dr. Orhan Şen

        İTÜ Meteoroloji Mühendisliği ÖĞ. ÜY. Prof. Dr. Orhan Şen

        "Uykusuz kalıyor insanlar ve ertesi gün hayal görüyorlar. Ne olabilir ki? Saçma... Bu kadar çok ilde aynı şeyin olması mümkün değil. Sadece İstanbul olsa kuvvetli bir rüzgar esmiş dersiniz ama bence bu palavra. Deprem olsa bu kadar büyük bir alanda deprem olmaz. Zaten böyle bir deprem de yok. Biri bir şey söylemiş, herkes inanmış 'Aa ben de duydum' demiş. Psikolojik olarak değerlendiriyorum.

        "ARAŞTIRMAK LAZIM"

        Öner Döşer

        Astroloji Uzmanı

        "Astrolojik haritalarda böyle bir şey yok. '21 Aralık'a yaklaştıkça kara deliğin sesini duyacağız' diye söylentiler de vardır. Bilimsel bir temeli olmadığını ben de düşünüyorum. Ama bu kadar insan bu sesi duyduysa bir anlamı da vardır. Tamamen saçmalık demek yerine araştırmak gerekir. Bu bizim astroloji ile saptayabileceğimiz bir şey değil. Ben önümüzdeki günlerde güneş aktivitelerinin artması nedeniyle doğal afetlerin artmasını bekliyorum. Fakat bu sesle ilgili hiçbir şeye hiçbir şeyi bağlayamam. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ