Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hayvanseverlerin sevinci kısa sürdü

        SOKAK köpeklerinin belediyeler tarafından yaptırılacak barınma evlerinde toplanmasına ilişkin yasa tasarısı için günlerdir mücadele eden hayvan severleri, dün gelen yanlış bir haberle sevince boğuldular. Hayvan severler zaferlerini twitterda kutlayarak, sevinçlerini paylaşırken, tasarının geri çekilmediği ortaya çıktı.

        Edinilen bilgilere göre, hayvan severleri yanıltan karışıklık, CHP milletvekilleri Umut Oran ve Melda Onur tarafından hazırlanarak şubat ayında Meclis'e sunulan, ancak haziran ayında geri çekilen yasa teklifinden kaynaklandı. Umut Oran ve Melda Onur, hayvan severlerden gelen eleştiriler üzerine çektikleri teklifin yerine yeni bir teklif hazırlayarak TBMM'ye sunmuşlardı.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, hükümet tarafından Meclis'e sunulan tasarının geri çekilmesnin söz konusu olmadığını belirttiler. Yetkililer, tasarının TBMM'de komisyon ve Genel Kurul'daki görüşülmesi aşamasında sivil toplum örgütlerinden gelen eleştirilerin değerlendirileceğini ifade ettiler.

        Tasarı hayvanlara tecavüz edenlere 1 yıl, Pitbull Terrier gibi tehlikeli hayvan besleyenlere de 2 yıl hapis cezası öngörüyor. Tasarının en çok tepki çeken maddesini, sahipsiz sokak köpeklerinin oluşturulacak doğal hayat parklarında toplanmalarına ilişkin düzenleme oluşturuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ