Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hatay'a bir top mermisi daha!

        Suriye’nin sınır kasabalarında, rejim yanlısı ordu ile muhalifler arasında devam eden çatışmalar sırasında atılan bir top mermisi Türk köyüne düştü. Olayın ardından belirlenen hedeflere Türk birlikleri tarafından havan atışı yapıldı.

        Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin hemen karşısında bulunan Suriye’nin sınır kasabaları olan Azmarin, Darkuş ve Salkin’de, Beşer Esad’a bağlı Suriye Ordu Birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar sürüyor.

        Muhaliflerin sınır köylerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından zaman zaman köylere hakim noktalardan top ve havan atışı yapan Suriye askerlerinin havan mermisi, sınırdaki Türk köyüne isabet etti. Olayda can ve mal güvenliği olmazken; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Hatay Valiliği sitesinden yazılı bir açıklama yaptı.

        Konuyla ilgili olarak Hatay Valiliği resmi sitesinden yapılan açıklamada, “17.10.2012 günü saat 16.15 sularında Altınözü İlçesi Hacıpaşa Beldesine bağlı Çarşamba Çiftliğine 150 metre, sınıra 3 metre mesafede bir alana Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarından ateşlenen 1 havan topu mermisi düşmüştür. Olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Olayın akabinde değişen angajman kuralları çerçevesinde Hacıpaşa Piyade Hudut Karakolundan karşılık olarak havan atışı yapılmıştır. Bölgede hudut birliklerimiz tarafından emniyet tedbirleri artırılarak gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir” denildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ