Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Diyarbakır'da açlık grevine başlayan BDP'li milletvekilleri ile Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kaldığı Belediye Konukevine, göstericileri dağıtan polis kazara gaz bombası attı. Camları kırılan konukevinde kalan milletvekilleri polise tepki gösterdi. B

        İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'da açlık grevine başlayan BDP'li milletvekilleri ile Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kaldığı Belediye Konukevine, göstericileri dağıtan polis kazara gaz bombası attı. Camları kırılan konukevinde kalan milletvekilleri polise tepki gösterdi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polisin üzerine yürüyünce polis itti, Üçer de polise yumruk attı.

        BDP, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevinde 61. güne girilmesine dikkat çekmek için Bağlar ilçesinden Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yürüyüş düzenledi. BDP Diyarbakır il binası önünde başlayan yürüyüş için polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, aralarında Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Altan Tan'ın da bulunduğu BDP'li grup, cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Grup, açıklamadan sonra aralarında BDP milletvekilleri Emine Ayna ile Aysel Tuğluk'un da bulunduğu 6 milletvekili ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in başlattığı açlık grevine destek vermek için Yenişehir ilçesine yürüdü. BDP'li milletvekilleri ile Baydemir'in kaldığı ve DTK'ya tahsis edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nin önüne geldi.

        Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın konuşmasının ardından grup, Ofis semti ile Diyarbakır Valiliği'ne doğru yürümek istedi. Polis, yürüyüşe izin vermeyince grup polise taşlarla saldırdı. Polis, grubu dağıtmak için gözyaşartıcı gaz ile müdahale etti. Müdahele sırasında polisin attığı gaz bombaları Belediye Konukevi'ne isabet etti. Gaz bombaları camları kırarken, açlık grevinin yapıldığı odaya düştü. Açlık grevinde bulunan 6 BDP'li milletvekili ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir gazdan etkilenerek dışarıya çıktı. Milletvekilleri polislere tepki gösterdi. Bu sırada gazdan etkilenen BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polisin üzerine yürüdü. Polis Üçer'i itti. BDP'li Üçer kendisini iten polise yumruk attı. Polisin yumruk nedeniyle burnu şişti. Çıkan gerginliği Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir araya girerek önlemeye çalıştı. Konuevi önünde BDP'liler ile polis arasındaki gerginlik sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ