Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Tv Habertürk'te gündeme dair konuları değerlendirdi.

        Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Tv Habertürk'te gündeme dair konuları değerlendirdi.

        Fatih Altaylı'nın değerlendirmeleri şöyle:

        Açlık grevleri umulandan çok daha büyük siyasi sonuçla noktalanmıştır. Bugün Türkiye'nin ikinci önemli siyasi lideri olarak Abdullah Öcalan vardır. Abdullah Öcalan Türk siyasetinde Başbakan'dan sonra iktidar olmayan kanadın en güçlü siyasi lideri olarak bu olayla beraber ortaya net bir şekilde konmuştur.

        Cengiz Çandar'ın bugünkü yazısı da bunun işaretini veriyordu

        Bundan sonra konuşacağımız süreç Abdullah Öcalan'ın ne kadar faydalı bir adam olduğu üzerine olacaktır. Cengiz Çandar'ın bugünkü yazısı da bunun işaretini veriyordu. Türkiye, "Öcalan aslında BDP'lilerden daha iyi, Kandil'dekilerden de daha iyi, aslında barışçıl da bir adam bakın açlık grevlerini de sona erdirdi, artık bu tecriti kaldırsak mı? Meclis'teki Öcalan daha mı faydalı olur?" gibi konuları konuşmaya başlayacak.

        Habertürk hariç bugünkü gazetelerin başlıklarında da görebilirsiniz

        Türkiye bu konuyu konuşmalı mı, konuşmamalı mı? O ayrı bir tartışma ama artık Öcalan etkin bir siyasi figür. Öcalan'ın toplumsal kabul görmeye aday bir siyasi figür olarak ortaya çıkışını Habertürk hariç bugünkü gazetelerin başlıklarında da görebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ