Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da yöresel şırdan dolması satışı yüzünden çıkan kavgayı yatıştırmak isterken 34 yaşındaki Niyazi Yaşar'ı tabancayla öldürdüğü iddia edilen kahveci 43 yaşındaki Abdulhamit Temel, 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Katil zanlısı kahveci, son sö

        Neşet KARADAĞ / AHT

        Adana'da yöresel şırdan dolması satışı yüzünden çıkan kavgayı yatıştırmak isterken 34 yaşındaki Niyazi Yaşar'ı tabancayla öldürdüğü iddia edilen kahveci 43 yaşındaki Abdulhamit Temel, 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Katil zanlısı kahveci, son sözünde, "Keşke ben ölseydim" dedi.

        Ova Mahallesi'nde kahvecilik yapan Abdulhamit Temel'in işyerinin önünde şırdan satmaları için tanıdıkları Mehmet Şirin Sarıgül ile Kadir Atakol'a izin verdi. Kendisinden habersiz evinin önüne tezgah kurulmasına sinirlenen işyeri sahibi Çetin Yaşar, 26 Aralık 2011'da "Burada aile var, eşimiz, çocuklarımız girip çıkıyor. Evin önünden tezgahı kaldırın" demesi üzerine kavga çıktı. Kavgada evin ikinci katından pompalı tüfekle ateş eden Niyazi Yaşar kafasına isabet eden kurşunla öldü.

        ‘BEN ÖLDÜRMEDİM'

        Katil zanlısı olarak yakalanıp tutuklanan kahveci Temel, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Mübbet hapsi istenen Temel, son savunmasında da suçlamayı kabul etmedi. Yaşar'ı öldüren merminin kendi tabancasından çıkmadığını iddia eden Temel, "Niyazi elindeki tüfekle kalabalığa doğru 3 el ateş etti. Ben de olay büyümesin, ortalık sakinleşsin diye tabancamla bir el havaya ateş ettim. Sonra Niyazi'nin vurularak öldüğünü öğrendim. Ona isabet eden merminin benim tabancamdan çıkmadığını düşünüyorum. Ben öldürmedim, suçsuzum" dedi. Sanık Temel son sözünde de, "Keşke bu olayın içinde olmasaydım. Keşke ben ölseydim" diye konuştu.

        AĞABEY SANIKTAN ŞİKAYETÇİ OLMADI

        Öldürülenin eşi 28 yaşındaki Feride sanıktan şikayetçi olurken ağabeyi 44 yaşındaki Çetin Yaşar ise,"Olay sırasında ne sanığın ne de başkasının elinde silah görmedim" diyerek sanıktan şikayetçi olmadı.

        11 YIL 8 AYA MAHKUM OLDU

        Mahkeme heyeti, cinayeti Temel'in işlediğine kanaat getirip önce müebbet hapis cezasına mahkum etti. Cinayeti haksız tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 11 yıl 8 ay hapse indirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ