Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İki sanatçıya takipsizlik

        KCK soruşturması kapsamında Şubat 2012’de gözaltına alınan fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer ile yönetmen Mizgin Müjde Arslan’ın aralarında bulunduğu 30 şüpheli hakkında ‘yeterli delil olmadığı gerekçesiyle’ takipsizlik kararı verildi. Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi Üyeleri Derviş Alas ile Sevgi Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli için ise ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen KCK soruşturması kapsamında geçtiğimiz yıl Şubat ayında operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer ile yönetmen Mizgin Müjde Arslan ve bazı BDP üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 48 şüpheli gözaltına alındı. Özer ile Arslan’ın aralarında bulunduğu 43 kişi serbest kalırken, 5 kişi tutuklandı. Savcılık yaklaşık bir yıl sonra soruşturmayı tamamlandı. Terörle mücadele savcısı Adem Özcan tarafından iddianame hazırlandı. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden terörle mücadele suçlarına bakmakla görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

        18 ŞÜPHELİYE İDDİANAME DÜZENLENDİ

        Yaklaşık 150 sayfalık iddianamede, 18 şüpheli yer aldı. Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi Üyeleri Derviş Alas ile Sevgi Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli ‘terör örgütü örgüt üyeliği’ suçlandı. Tüm şüphelilere 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniliyor. Mahkemenin iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi için 15 günlük süresi bulunuyor.

        30 ŞÜPHELİYE TAKİPSİZLİK

        Savcılık yaklaşık bir sene sürdürdüğü soruşturma sonunda 30 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verdi. Savcılık, takipsizlik kararında fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer ile yönetmen Mizgin Müjde Arslan’ın aralarında bulunduğu 30 şüpheli hakkında dava açmaya yeterli ve kesin delil olmadığını vurguladı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ