Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gazeteci Hasan Cemal, Kandil'de Murat Karayılan'la görüşerek çok çarpıcı bir röportaja imza attı. T24 internet sitesinde yayınlanan röportajda Karayılan; Öcalan'ın mesajından çekilme sürecine, ateşkes ilanından yeni Anayasa'ya kadar birçok konuda 'ana kar

        Gazeteci Hasan Cemal, Kandil'de Murat Karayılan'la görüşerek çok çarpıcı bir röportaja imza attı. T24 internet sitesinde yayınlanan röportajda Karayılan; Öcalan'ın mesajından çekilme sürecine, ateşkes ilanından yeni Anayasa'ya kadar birçok konuda 'ana karargâh'ın çözüm sürecine bakış açısını anlattı.

        "GERİ ÇEKİLME EN ERKEN SONBAHARDA"

        Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarındaÖcalan’ın “Silahlar sussun, fikirler konuşsun. Silahlı unsurlar sınır dışına çekilsin" çağrısından iki gün sonra gerçekleştirilen röportajda Murat Karayılan, en çarpıcı mesajlarından birini 'Geri çekilme' konusunda veriyor. Karayılan'a göre PKK ne kadar hızlı davranırsa davransın sınır dışına çekilme sürecinin tamamlanması sonbahara kadar sarkar.

        "SİLAHIN ZAMANI GEÇTİ"

        Ve en çok merak edilen konulardan biri... Kandil için de silahlı dönem sona erdi mi?

        Karayılan net cevap veriyor:

        "Bize göre de silahın zamanı geçmiştir. Öcalan'ın 'Yeni dönemde artık silah değil, siyaset öne çıkıyor; silahlı mücadeleden demokratik mücadeleye geçiliyor' sözlerine katılıyorum. Ama bunun için de aşamalar var katedilmesi gereken, süreçler var geçilmesi gereken"

        RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ