Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Avrupa bazı konularda Türkiye'yi örnek almaya başladı'

        AK Parti Ümraniye Kadın Kolları'nın gerçekleştirdiği 'Parlamentoda kadınlarımızın Serüveni' konulu panel bugün AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır ve CDH Brüksel milletvekili Mahinur Özdemir'in katılımıyla gerçekleşti.

        Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Gülin Çelikler'in moderatörlüğünü üstlendiği panelde iki kadın vekil, iki farklı ülke parlamentolarından deneyimlerini paylaştı. Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olan Mahinur Özdemir, 23 yaşında girdiği siyasette edindiği tecrübe ve tavsiyelerini anlatırken, kadın hakları konusunda Türkiye'nin attığı bazı adımların Avrupa'da örnek alınmaya başlandığını, Türkiye'nin Avrupa'nın yükselen değeri olduğunu söyledi.

        AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır da şu an en büyük arzusunun yeni anayasa çalışmalarının tamamlanması olduğunu belirtirken, ekonomideki gelişme ve demokratikleşme yolunda atılan adımların kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi. Satır, çözüm sürecinin de önemine dikkat çektiği konuşmasında AK Partili kadınların siyasette zaten son derece aktif çalıştıklarını, Meclis'teki kadın milletvekili sayısının artması ve yerel yönetimlerde de kadınların daha fazla görev almasını hedeflediklerini söyledi. Satır arazide çalışmanın da Meclis'te olmak kadar önemli olduğunu, kendisinin de kuruculuktan başlayarak AK Parti'ye Meclis öncesinde de saha çalışmasıyla katkı sağladığını hatırlattı. 'talep etmekten çekinmeyin,elbette kolay değil ama çalışınca her şey olur' diyerek kadınları siyasete teşvik eden Satır'ın konuşması salonda büyük alkış aldı.

        Türkiye'nin normalleşme sürecinde hızla ilerlediğini ve başörtüsü ile TBMM'ye girme konusunda yasal hiç bir engel olmadığını belirten AK Parti İstanbul milletvekili Belma Satır, önümüzdeki dönemde başörtülü vekil olabileceğini belirtti.

        AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Ülkiye Toptaş'ın ev sahipliğindeki panele, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal ve çok sayıda teşkilat yöneticisi katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ