Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika DYP: Terk edenler terörist mi yoksa dublör mü?

        Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz, PKK'nın geri çekilmesine ilişkin, "Terk edenler gerçekten teröristler mi, yoksa dublörler mi, veya aranan başka suçlular mı? Bu muammadır." dedi.

        DYP lideri Çetin Özaçıkgöz, konuyla ilgili açıklamasında, hükümetin en büyük skandalına imza atmak üzere olduğunu öne sürdü. Özaçıkgöz, "8 Mayıs'ta PKK'lı teröristler herkesin gözü önünde yurt dışına çıkacaklarmış, güvenlik güçleri ve hükümet buna itiraz etmeyecekmiş. Terk edenlerin kim olduklarını kim tespit edecektir. Terk edenler gerçekten teröristler mi, yoksa dublörler mi, veya aranan başka suçlular mı? Bu muammadır." görüşünü belirtti.

        PKK'lı teröristlerin yanında, aranan başkaca suçlular da yurt dışına çıkacaksa 'hükümet ve güvenlik güçlerinin bunlara da müsamaha gösterecek mi' diye soran Özaçıkgöz, şöyle devam etti:

        "Yoksa bu yurt dışına çıkış işleminde sadece PKK'lılar mı ayrıcalık görecektir. Hükümet en büyük skandalına imza atmak üzere. Hükümetin bu skandalından faydalanmak isteyecek olan ve devlet tarafından aranan diğer bütün suçlularda "ben PKK'lıyım yurt dışına çıkıyorum" derse ne olacaktır. Bundan daha fecisi Karayılan'ın hazırlanmakta olan anayasaya istedikleri şartları ve Öcalan'a özgürlüğü dikte etmesidir. Yani PKK ve Öcalan'ın istediği bir anayasa ve özgürlük olmadığı taktirde terör durmayacaktır."

        DYP olarak baştan beri dile getirdikleri endişelerde ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını savunan Çetin Özaçıkgöz, "Geçen hafta bir TV kanalında 'Akil insanların' nihayetinde doğru görerek, gruptan ayrılacaklarını söylemiştim. İki gün sonra Orhan Gencebay gruptan çekilmiştir." dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ