Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Akil İnsanlar Heyeti Erzurum'da

        Akil insanlar Doğu Anadolu Bölgesi heyeti, Erzurum'da öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet Başkanı Can Paker, "Şu ana kadar 13 il gezdik, Erzurum son durağımız. 20 bin kişiyle temaslarda bulunduk" dedi.

        Dün gece saatlerinde Ağrı'dan karayoluyla Erzurum'a gelen heyet, bugün geniş güvenlik tedbirleri altında Müceldili Konağında Atatürk Üniversitesi öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi.

        9 kişilik heyetten Erzurum'a 7 kişi geldi. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan heyet başkanı Can Paker, Erzurum'un son il olduğunu belirtti.

        Şu ana kadar bölgede 13 il ve 2 büyük ilçeyi gezdiklerini anlatan Paker, "Gittiğimiz yerlerde sivil toplum örgütleriyle halkla, öğrencilerle, esnafla, cami cemaatiyle, her iki taraftan evladını kaybetmiş ailelerle görüştük. Yaklaşık 20 bin kişiyle bölgede temasta bulunduk. Bölgenin yapısı hakkında önemli bilgimiz var. Barış sürecinin başarıyla sonuçlanması için 7 bölge akilleri verdikleri raporlarla süreç şekillenecek. Barış sürecine Türkiye'deki tüm yaşayan halkın destek vermesi lazım" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ