Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa

        Ankara, İzmir ve Tunceli'nin de aralarında bulunduğu 5 ilde Gezi Parkı eylemlerini organize ettikleri iddiasıyla MLKP üyesi 9 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara, İzmir, Samsun, Mersin ve Tunceli'de, Gezi Parkı eylemlerini provake ettikleri öne sürülen yasadışı MLKP üyesi oldukları öne sürülen guruba yönelik operasyon başlattı.

        Operasyonda şu ana kadar 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Zanlıların kaldıkları yerlerde el konulan dijital malzemeler ve örgütsel yayınlar, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

        HATAY'DA 5 KİŞİ GÖZALTINDA

        Hatay'da, Gezi Parkı eylemlerini provoke ettikleri ve olayları yönlendirdikleri iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.Valilikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla 1 Haziran'da kentte başlayan yasadışı eylemlere terör örgütleri adına katılarak, eylemleri provoke ettikleri ve yönlendirdikleri değerlendirilen şahıslara yönelik eşzamanlı operasyon başlatıldı.

        Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin katıldığı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.Şüphelilerin ikametlerinde ve örgütsel faaliyetlerini yürüttükleri binalardaki aramalarda 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 16 dolu fişek, çok sayıda yasak yayın, örgütsel doküman ve dijital veri depolayan malzemeler ele geçirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ