Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Seçimde AKP ile BDP ittifak yapacak'

        CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, parti binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde, "Yerel seçimde Doğu ve Güneydoğu’da AKP ile BDP ittifak yapacak. AKP’ye verilen oylar PKK’ya gidecek" iddiasında bulundu.

        CHP Aydın İl Başkanlığı’nın parti binasında düzenlediği bayramlaşma törenine Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın, Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Özakcan, Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil, parti yöneticileri ve partililer katıldı. İl Başkanı Kalınomuz, partililerin bayramını kutladı. Yerel seçimlere girecek adayların nasıl belirleneceğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kalınomuz, il yönetimi olarak temayül yoklaması istediklerini belirtip, "Üyelerimize danışmak ve onların düşüncesini hissetmek durumundayız. Sadece merkezde değil, ilçelerde de bu böyle olmak durumunda. Örgüte nüfuz edebilecek kişileri seçmek durumundayız" dedi.

        Daha sonra konuşan Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, "CHP’nin iktidarı açıkça ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunun ilk tokadını da buradan vuracağız. Adaylarımız ortaya çıkacak ve teşkilatımızla ortalığın tozunu attıracağız. CHP bayrağını, vatandaşın ve sizlerin desteği ile dikeceğiz" diye konuştu. Baydar, "Yerel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu’da asıl ittifakı, AKP ve BDP yapacak. AKP’ye verilen oylar PKK’ya gidecek" ifadelerini kullandı.

        CHP ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Kalınomuz da "CHP, tabela partisi değildir, köklü bir partidir. Seçim arifesinde koalisyon yapacak kadar aciz bir parti değiliz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ