Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gözler kabinede!

        Hasan BOZKURT/HT GAZETE

        Uzun bayram tatilinin ardından bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulu’nun gündeminin birinci maddesi, askerliği 3 ay kısaltacak olan kararname. Kabine üyelerinin kararnameyi imzalamalarının ardından ilk etapta 70 bin asker tezkere alacak. Gündemin ikinci maddesi ise çözüm süreci olacak.

        Kurban Bayramı’nı da kapsayan 9 günlük uzun tatilin ardından Türkiye’yi yoğun bir gündem bekliyor. Bugünkü Bakanlar Kurulu’nda askerliği 3 ay kısaltan kararname ele alınacak.Meclis, 1 aylık bütçe maratonuna girecek. Üzerinde uzlaşılan yeni Anayasa’nın 60maddesinin Meclis’ten geçirilmesi için AK Parti, CHP’nin kapısını çalacak.

        İşte önümüzdeki günlerin gündemmaddeleri:

        ERKEN TERHİS: Bakanlar Kurulu’nda askerliği 15 aydan 12 aya düşüren çalışma ele alınacak. Kabine üyelerinin imzasıyla 70 bin askerinmart ayından önce erken tezkere alması bekleniyor.

        BÜTÇE MARATONU:Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 YılıMerkezi YönetimBütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 YılıMerkezi YönetimKesin Hesap Kanunu Tasarısı’nı, yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunacak. Bütçe görüşmeleri 1 ay sürecek.

        TAM GÜN VE SÜNNET:Meclis Genel Kurulu’nda “TamGün Yasası” ile ilgili torba kanun tasarısı görüşülecek. Sağlık personelinin çalışma hayatını ilgilendiren yasada, sünnet ameliyatını sadece tabiplerin yapmasına izin veren düzenleme de yer alıyor.

        ANAYASA VİRAJI: AK Parti, üzerinde uzlaşılan yeni Anayasa’nın 60maddesinin Meclis’ten geçmesi için CHP’nin kapısını çalacak. Diğer muhalefet partileri MHP ve BDP ile görüşme, bu partilerin tutumuna göre şekillenecek.

        YEREL SEÇİM: Partiler yerel seçimler için çalışmalara hız verecek. AK Parti 30 büyükşehir için temayül yoklamalarına başlayacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin adayları hariç birçok şehrin belediye başkan adayları kamuoyuna açıklanacak.

        KOSOVA ZİYARETİ: Başbakan Erdoğan, 23 EkimÇarşamba günü ikili görüşmeler çerçevesinde Kosova’ya gidecek. Erdoğan’ın hafta sonunda ise Van’da yerel seçimmitingi yapması bekleniyor.

        DEMOKRATİKLEŞME: Erdoğan’ın 30 Eylül’de açıkladığı demokratikleşme paketinin yasal düzenlemeleri Meclis’e sevk edilecek. Özel okullarda anadilde eğitim, seçimbarajındaki 3 alternatiften birini getirecek düzenlemeler gündemde olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ