Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç istifa etti

        Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yerel seçimler öncesi belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

        Celalettin Güvenç, İçişleri Bakanlığı'na istifasını sundu. Pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi'ne giderek adaylık müracaatında bulunacağını söyleyen Celalettin Güvenç, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, "Şanlıurfa Valiliği görevinden istifa ettim. Pazartesi günü adaylık müracaatını yapacağım" dedi.

        İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER'DEN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Muammer Güler, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in istifasına ilişkin, "Mahalli idareler seçiminde Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adaylığı için ayrılacağını ifade etti. Ben de onayını verdim. Kendisi ve Şanlıurfa için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

        Güler, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni" öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

        Vali Celalettin Güvenç'in istifasını değerlendiren Güler, şunları kaydetti:

        "Celelattin Güvenç dün Bakanlığımıza başvurdu. Mahalli idareler seçiminde Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adaylığı için ayrılacağını ifade etti. Ben de onayını verdim. Kendisi ve Şanlıurfa için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şuanda il valilerimizden mahalli idareler seçimine katılan başka arkadaşımız yok. Ancak merkez valilerimizden bazılarının müracaatları oldu."

        Gaziantep'te kaçırılan iş adamı Ahmet Şireci ile ilgili soru üzerine Güler, "Arkadaşlarımızın yoğun bir çalışması var. Değerlendirmekte oldukları deliller, elimizde bazı gelişmeler var. Bunlarla ilgili tabi ki kendisine de herhangi bir zarar gelmemesi bakımından dikkatli davranarak üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

        Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) "aday olan bakanların görevine devam edebileceği" yönündeki kararının hatırlatılması üzerine Güler, "Doğru bir karar olduğu kanaatindeyim" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ