Vatandaş camilere akın etti
İstanbullular Mevlit Kandili'nde camiileri hınca hınç doldurdu
İstanbullular Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlit Kandili'nde Eyüp Sultan Camii'ne akın etti.
İstanbul'da başta Eyüp Sultan, Sultanahmet, Firuzağa, Süleymaniye ve Fatih camileri olmak üzere kentteki önemli camilerde kandil programı düzenlendi.
Mevlit Kandili yapılan dua ve ibadetlerle geç saatlere kadar sürdü. İstanbulluların yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, Eyüp Sultan Camii'ni hınca hınç doldurdu.
Mevlit Kandili'ni idrak etmek için camiye gelen cemaat, namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlidi Şerif ve Kur'an-ı Kerim tilavetini huşu içinde dinledi.
Mevlit Kandili'ni Eyüp Sultan Camii'nde namaz kılarak idrak eden Ahmet Çalış, "Tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni kutluyorum ve nice kandiller diliyorum.
Türk milletini Allah kötü insanlar ve şerlerden uzak eylesin. Böylesine güzel bir topluluk nerede var, insanın gurur duyması lazım" dedi.
Camiye gelenler arasında yer alan bir kadın ise, "İnsanın manevi gücü daha çok artıyor. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Hep beraber yaşıyoruz ama burada çok daha güzel" diyerek duygularını dile getirdi.