Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Aykırı Sorular programına konuk oldu

        CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'yu konuk etti. Komisyon Başkanı Burhan Kuzu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Kuzu, "Sol iktidara az geldiği için az hırsızlık yapıyor, iktidar olduklarında onları da görürsünüz, hükümet olunca bunlar ortaya çıkıyor. Çünkü bir adamın elinde para yoksa makam yoksa neyi çalacak" dedi.

        Enver Aysever’in, silah yüklü TIR'larla ilgili "Velev ki bu TIR'larda MİT, Suriye'de her gün bombalar atılan Özgür Suriye ordusuna, ya da Bucak Türkmenlerine silah taşıyor, neresi gayrı vicdani?" sözlerini hatırlatması üzerine Komisyon Başkanı Kuzu, “Suriye’ye pek çok ülke silah gönderiyor ama onlarınki yakalanmıyor. 2011’den beri bu tırlar Suriye’ye gidip geliyor, neden 17 Aralık’tan sonra sorun oldu” yanıtını verdi.

        “SAVCI DEVLETİN AJANIDIR”

        Kamuoyunda yer bulan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezleke üzerine de açıklamalarda bulunan Kuzu savcıların görevlerinin Türkiye’de farklı algılandığını işaret etti.

        Kuzu, “Türkiye’de savcıları bulunduğu konumdan çok farklı görüyoruz, savcı devletin ajanıdır. İdareyle sürekli görüşebilir” dedi.

        “GELİŞMİŞ ÜLKELERDE OLSA HELAL OLSUN DERDİK”

        Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Kuzu yapılan soruşturmanın bir gözdağı olduğunu söyledi.

        Komisyon Başkanı Kuzu “Türkiye’de Başbakan’ın oğlu, Adalet Bakanı'nın oğlu, İçişleri Bakanı'nın oğlu sabahleyin alınmış, babalarının da haberi yok. Bu yaşananlar Avrupa gibi gelişmiş bir ülkede olsa, demokrasisi gelişmiş, paralel devleti olmayan bir yer olsa helal olsun şu memlekete derdik ancak bu yaşananlar Türkiye’de bir göz dağıdır” dedi.

        "SOL İKTİDARA AZ GELDİĞİ İÇİN AZ HIRSIZLIK YAPIYOR"

        Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Sol iktidara az geldiği için az hırsızlık yapıyor, iktidar olduklarında onları da görürsünüz, hükümet olunca bunlar ortaya çıkıyor. Çünkü bir adamın elinde para yoksa makam yoksa neyi çalacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ