Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Büyükçekmece Adliyesi önünde arbede

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Esenyurt Seçim Bürosu'na yönelik silahlı saldırının zanlılarının sevk edildiği Büyükçekmece Adliyesi önünde, barikatları aşan bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Adliye önüne bekleyen polislere saldıran gruba biber gazı ve TOMA'dan sıkılan suyla müdahale edildi. Polise taş yağdıran grup, barikat kurarak E-5'i çift yönlü trafiğe kapattı.

        Cengiz Akyıldız'ın ölümü ile sonuçlanan olayın ardından gözaltına alınan 6'sı çocuk 9 kişi, akşam saatlerinde gözaltında tutuldukları Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların adliyeye sevk edildiğini haber alan bir grup, adliye önünde toplanmaya başladı. Olay yerine gelen MHP seçim minibüsünden Akyıldız için Yasin-i Şerif okundu. Saat 22.00 sıralarında adliye önünde yaşanan hareketlilik üzerine, zanlıların çıkarıldığını düşünen grup, polis barikatını devirip adliyeye doğru yürüdü. Çevik Kuvvet polislerinin karşılık vermesi üzerine ortalık savaş alanına döndü. Polisin biber gazı ve TOMA'dan sıkılan su ile müdahale ettiği grup geri çekilip E-5'e doğru kaçtı. Yolun karşı tarafına geçen grup, taşıdıkları malzemelerle barikat kurdukları E-5'i çift yönlü trafiğe kapattı. Müdahaleler sırasında atılan taşlar sebebiyle bazı polisler yaralandı.

        Bir süre burada polisi taşlamaya devam eden grup, ara sokaklardan da adliye önüne gelmeye çalıştı. Olayların yatışmasıyla birlikte polis müdahalesi sonlandı. Adliye önünde tekrar toplanan grup, bölgede yaktıkları ateşlerin etrafında beklemeye başladı.

        YANGINA TOMA MÜDAHALE ETTİ

        Bekleyiş sırasında adliyenin hemen yanında, garaj olarak kullanıldığı tahmin edilen barakada yangın çıktı. Alevlerin büyümesi üzerine kalabalık, TOMA'dan yangına müdahale etmesini istedi. TOMA'dan sıkılan su ile yangın büyümeden söndürüldü.

        ADLİYE BİNASINA GİRMEK İSTEDİLER

        Bekleyiş sırasında sloganlar atan grup, bir ara adliye binasına girmek isteyince yine polis engeliyle karşılaştı. Adliye merdivenlerine çıkan grup, polisin ikna etmesi sonucu aşağıya indi. Kalabalık burada bir süre slogan attı.

        BEŞ KİŞİ TUTUKLANDI

        Savcılık sorgusunun ardından 1 şüphelinin serbest bırakıldığı, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 3 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 3'ü çocuk 5 kişinin tutuklandığı bilgisi üzerine kalabalık yavaş yavaş dağılmaya başladı. Şüphelilerin tamamı, bindirildikleri Çevik Kuvvet otobüsü ile zırhlı araçlar eşliğinde bölgeden ayrıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ