Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalova'da İl Seçim Kurulu kararını verdi

        Yalova'da CHP ve AK Parti'nin yaptığı itirazlar üzerine saat 14.00'te toplanan İl Seçim Kurulu, saat 17.00'de itirazların kabul edildiği kararını açıkladı.

        Kurul, iki partinin itirazlarda bulunduğu toplam 124 sandıktaki oyların yeniden sayılacağını duyurdu.

        NELER YAŞANDI?

        Belediye başkanlığı seçimini bir oy farkla Ak Parti’nin kazandığı açıklanan Yalova’da CHP ve Ak Parti’nin yaptığı itirazları görüşen İl Seçim Kurulu’nun bugün kararını açıkladı.

        Yalova İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ tarafından Yalova’da belediye başkanlığı seçimlerini 1 oy fark ile AK Parti’nin kazandığı duyurulması ardından CHP ve AK Parti sonuçlara karşılıklı itirazlarda bulundu. CHP’nin iki sandıktaki oyların sisteme yanlış girdiği, Ak Parti ‘nin de 2 sandık oylarının sisteme yanlış girmesi ile 2 bin 319 geçersiz oyun yeniden sayılması konunda Yalova İl Seçim Kurulu’na yaptığı itirazlar inceleniyor.

        İtirazların görüşüleceği İl Seçim Kurulu’nun bulunduğu adliye binasına bugün ilk olarak Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun geldi. Coşkun’un ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kocaeli Milletveli Haydar Akar, Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve Turhan Tayan da adliye binasına geldi. İnce, adliye binasına girerken, “Biz kimsenin hakkını yemedik. Kimseye de hakkımızı yedirmeyizö dedi. Partililerin alkışlamazı üzerine İnce, tezahürat istemiyoruz. Sakince bekleyin" dedi.

        İnce, daha sonra adliye önünde CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ile birlikte gazetecilere açıklama yaptı. İnce, seçim kampanyası döneminde 41 vilayete gittiğini ve mitingler yaparak 200'ün üzerinde yerde konuşma yaptığını söyledi.

        Bilecik Vezirhan Belediye Başkan adayının iki kez Yalova'ya geldiğini ve kendisinin kampanyasına katılmasını istediğini kaydeden İnce, Ben de zamanım yok dedim. O da sen bir gel ben sana Vezirhan'ın anahtarını teslim edeceğim dedi. Şimdi Vezirhan'dan genç kardeşlerimizi göndermiş. Belediye başkanı seçilmiş anahtarlığımı göndermiş. dedi. İnce daha sonra Vefa Salman'a dönerek artık senden de bir anahtarlık bekliyorum dedi. Salman da, Söz efendim dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ