Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kuzguncuk'ta bitmeyen yeşil alan kavgası

        Üsküdar’da bulunan Kuzguncuk Bostanı’nın yeşil kalması için mahalle sakinleri neredeyse 30 yıldır mücadele veriyor. Uzun yıllardır okul ve hastane gibi çeşitli projelerle yapılaşmaya açılması gündeme gelen bostanın yeşil kalması için defalarca protesto gösterileri yapılmış, davalar açılmış, ardından da projelerden vazgeçilmişti. Üsküdar Belediyesi ekiplerinin bostanda budama ve temizleme çalışmaları başlatması, tartışmaları yeniden başlattı. Sosyal medya üzerinden ‘Ağaçlar kesiliyor’ diye örgütlenen mahalle sakinleri önceki gün bostana akın etti. Ekipler, “Ağaç kesmiyoruz, budama yapıyoruz” açıklamasını yapınca gerginlik sona ermişti. Ancak dün sabah bir grup çevre sakini yine bostana gidip eylem yaptı.

        “300 YILLIK AĞAÇ KESİLDİ”

        Budama çalışması adı altında 300 yıllık ağaçların da kesildiğini iddia eden Kuzguncuklular, çalışmaları durdurarak suç duyurusunda bulundu. Belediye ekiplerinin bostandan çıkmasını isteyen çevreciler ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Bazı Kuzguncuklular ile çevreciler arasında da gerginlik çıkınca olay yerine polis ekipleri çağrıldı.

        Kesilen ve budanan ağaçlar çevreciler tarafından tek tek toplandı. Gerginliğin artması üzerine polis ekipleri de olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kuzguncuklular Derneği Başkanı Tülay Onat, budamanın ağaç kesmeye çevrildiğini öne sürdü: “Belediye ekipleri küçük çaplı budama niyetiyle geldiler ama işi abarttılar. Burası SİT alanı. Burası için geçmişte de yapılaşma girişimleri olmuştu ama mahkeme ve kurul kararlarıyla durdurduk. Belediye, budama diyerek nar ağacını, böğürtlen, defne ve erguvanları kesti” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ