Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Böyle anne olmaz olsun, bebeğini satmaya çalışan anne gözaltına alındı,anneler günü

        Müslüm SARIYAR-AHT

        Anneler Günü, Türkiye'nin dört bir yanında kutlanırken, İstanbul'da bebeğini satmaya çalışan Suriyeli anne gözaltına alındı. 3 aylık bebeği 10 bin lira karşılığında satmaya çalışan bebek tacirleri, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla suçüstü yakalandı. Suriyeli annenin de aralarında bulunduğu 3 kişi adliyeye sevk edilirken, bebek Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 3 aylık bir bebeğin satılmak istendiği ihbarını alınca kolları sıvadı. Dedektifler, bebek satmak isteyen S.Ş isimli kadını takibe aldı. Alıcı rolüne giren polis, kadın ile irtibata geçti. Müşteri zannettiği polise, Kağıthane'de bir adres verdi. S.Ş. beraberinde bebeğin bakıcısı olduğunu iddia ettiği Türkmenistan uyruklu G.R ile birlikte buluşma yerine geldi. Polis burada S.Ş. ve G.R.'yi gözaltına aldı. 2 kadın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirilirken 3 aylık bebeği ise polis ablaları teslim aldı.

        BEBEĞİN ANNESİ SURİYELİ ÇIKTI

        İkilinin ifadelerinden yola çıkan polis, Suriye uyruklu anne A.C.'yi de yakaladı. Suriye'de yaşanan iç savaştaki bir bombalama olayında eşini kaybettiği ve bebeğine bakamayacak duruma geldiği tespit edilen anne ile 2 kadın, Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        DOĞUM İÇİN SAHTE RAPOR

        Öte yandan, bebeği satmaya çalışan kadının telefon konuşmaları da tespit edildi. Kadının konuşmalar sırasında bebeği başka birinden doğum yapmış gibi göstermek için sahte doktor raporu almaktan söz ettiği ve bakıcı kadına da verilmek üzere 10 bin liranın üzerinde para istediği belirledi. S.Ş.'nin emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi. 3 aylık bebek daha sonra Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ